Una parella lesbiana, agredida brutalment al bus per negar-se a fer-se un petó
L'agressió va tenir lloc el 30 de maig i una setmana després s'han detingut quatre joves que podrien estar-hi implicats

Una parella lesbiana, agredida brutalment al bus per negar-se a fer-se un petó

Cinc adolescents d'entre 15 i 18 anys haurien assetjat i pegat a la parella i, abans que arribés la policia, els haurien robat les pertinences

Actualitzat

Melania Geymonat i la seva parella tornaven a casa en autobús nocturn a Londres quan, tal com van denunciar, van patir una brutal agressió masclista i homòfoba per part de quatre nois. Els joves les haurien denigrat i assetjat fins que, quan es van negar a fer-se un petó, "les van apallissar". La policia londinenca ha detingut ja cinc adolescents d'entre 15 i 18 anys que podrien estar relacionats amb els fets.

Segons la denúncia de Geymonat, tot va començar quan les dues noies, de camí a casa, van agafar l'autobús que porta a Camden Town i van "abraçar-se o fer-se algun petó". En un moment que Geymonat no pot recordar "pel xoc" o perquè va quedar inconscient, un grup de joves va seure a prop seu i "van començar a assetjar-les":

"Actuaven com si fossin hooligans, demanant-nos que ens féssim petons per poder gaudir-ne mentre ens miraven, ens deien 'lesbianes' i feien al·lusió a postures sexuals. Allà només hi érem nosaltres dues i ells."

 



Una de les noies va simular que estava malalta perquè les deixessin en pau, però els joves haurien seguir assetjant-les. "Ens tiraven monedes, cada vegada més entusiasmats", explica Geymonat. La noia creia que podria calmar la situació i evitar arribar a les mans.

"Vaig pensar que podia intervenir i que la situació acabaria sent només un d'aquests moments desagradables que sovint hem de suportar com a dones i homosexuals. Em pensava que es calmarien."


Segons la víctima, quan la parella es va negar a fer-se petons, com volien els homes, van pegar-los brutalment, fins al punt de trencar el nas a una d'elles. Els assaltants van fugir abans que arribés la policia i haurien aprofitat també per robar-los les pertinences.

 


Geymonat ha relatat l'agressió en un post a Facebook en anglès i castellà --és de nacionalitat uruguaiana-- i ha pujat una foto on apareixen ella i la seva parella amb la cara i la roba cobertes de sang.

 

"Fins al capdamunt" de les agressions homòfobes

La jove explica que està fins al capdamunt que la dona "sigui considerada com un objecte sexual". Explica que un amics seus també "van ser apallissats pel simple fet de ser gais" i denuncia haver de patir tota mena de comentaris masclistes. "Estic tipa de la violència masclista, misògina i homòfoba, perquè quan et defenses passen coses així."

Segons les dades de la policia anglesa, en els darrers anys les denúncies per homofòbia s'han incrementat de 1.488 l'any 2014 a 2.308 l'any 2019.

ARXIVAT A:
HomofòbiaMasclisme Violència masclistaLGTBI
Anar al contingut