Barcelona

Una parella denuncia una agressió homòfoba en una discoteca de Barcelona

L'Observatori contra l'Homofòbia detecta 40 denúncies per agressions o discriminació en només tres mesos a Catalunya

Ferran MorenoActualitzat

L'Observatori contra l'Homofòbia alerta que en els primers tres mesos de l'any s'han denunciat a Catalunya 40 incidents contra persones LGTBI. Del total d'agressions i actes discriminatoris, el 12,5% han tingut lloc en el marc de l'oci nocturn

Les xifres dupliquen les agressions durant el mateix període de l'any passat, però l'Observatori creu que l'augment respon al fet que el col·lectiu és més conscient dels seus drets. Els experts adverteixen, però, que hi ha moltes situacions de discriminació que mai arriben als jutjats, especialment en l'àmbit de l'oci nocturn.

 

La parella va ser expulsada de la discoteca barcelonina
 

És el cas de Frederic Prat i el seu company, que denuncien que el cap de setmana passat van ser expulsats amb violència de la discoteca Catwalk. Asseguren que se'ls va fer fora per motius estrictament homòfobs i no els van donar cap mena d'explicació:

 

"Van rebentar la porta del lavabo, que va caure a la cara del meu company i li va provocar sang al nas i als llavis. Ens van agafar per la cintura i ens van tirar com un sac de patates per la sortida."

 

La discoteca Catwalk al·lega que la seguretat del local està gestionada per una empresa de seguretat externa, però assegura que investigarà el cas.

 

Molts indicents contra el col·lectiu LGTBI encara no es denuncien mai, segons l'Observatori contra l'Homofòbia

 

No és un cas aïllat

En Frederic i el seu company han denunciat els fets als Mossos, a l'Oficina per la No-Discriminació i a l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya. Segons Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori, els casos es multipliquen a zones d'oci nocturn com el Port Olímpic de Barcelona.

 

"Tenim un històric llarg i crec que s'ha d'acabar amb aquesta impunitat. No pot ser que tinguem locals de pública concurrència on la seguretat de les persones LGTBI no estigui garantida."

 

L'Observatori contra l'Homofòbia també ha detectat que el col·lectiu transsexual és especialment vulnerable. Ho ha viscut en primera persona l'Alessia, a qui no van deixar entrar en un local de la Vila Olímpica per la seva condició trans, tal com va denunciar. Fa dos anys que està a l'espera de judici i encara prefereix no tornar a sortir de nit:

 

"El més fort és que no donen explicacions. Et parlen malament i el tracte és humiliant."

 

L'Alessia està a l'espera de judici contra un local que no la va deixar entrar


Per aconseguir que les discoteques siguin segures per al col·lectiu, l'Observatori contra l'Homofòbia col·labora amb els locals Razzmatazz i Brunch de Barcelona, on hi ha Punts Feministes i LGTBI amb un psicòleg per informar o atendre denúncies. Els agents de seguretat han rebut informació sobre perspectiva de gènere i drets fonamentals.

Per evitar les agressions i la discriminació del col·lectiu LGTBI durant l'oci nocturn, l'Observatori reclama que el personal de seguretat dels locals rebi la mateixa formació. 

 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut