Una parella de Saint Louis ha amenaçat amb armes la manifestació pacífica que passava per davant de casa seva
Una parella de Saint Louis ha amenaçat amb armes la manifestació pacífica que passava per davant de casa seva (Reuters / Lawrence Bryant)
Saint Louis

Una parella amenaça amb armes de foc una manifestació pacífica a Saint Louis

El matrimoni, amb un rifle i una pistola, s'ha encarat amb manifestants que protestaven contra l'alcaldessa de la ciutat

Actualitzat

Un matrimoni ha amenaçat amb armes de foc manifestants pacífics que protestaven en contra de l'alcaldessa de Saint Louis, Lyda Krewson. Els fets van passar aquest diumenge, quan desenes de persones es manifestaven als voltants del lloc on viu Krewson, que en un vídeo de Facebook va identificar persones que havien escrit a l'Ajuntament demanant reformes al departament de policia.

Les imatges difoses a través de les xarxes socials mostren els manifestants mirant astorats mentre un matrimoni que viu prop de l'alcaldessa surt al jardí de casa seva i els crida que s'allunyin. La dona té una pistola a les mans i l'home, un rifle, i amenacen les persones que hi ha als afores de casa seva. En les imatges se sent com alguns manifestants demanen als altres que continuïn caminant per mantenir la situació calmada.

 

El matrimoni McCloskey ha sortit de casa seva amb armes de foc al pas de la manifestació
El matrimoni McCloskey ha sortit de casa seva amb armes de foc al pas de la manifestació (Reuters / Daniel Shular)

 

En declaracions citades per l'agència Reuters, Mark McCloskey, que viu a la mansió amb la seva dona, Patricia McCloskey, explica que els manifestants van danyar una porta de ferro forjat a l'entrada del barri i que van témer per les seves vides:

"Això és tot propietat privada. No hi ha voreres públiques o carrers públics. Estava espantat que em poguessin assassinar en qüestió de segons, cremessin casa nostra i matessin les nostres mascotes. Estàvem sols davant d'una multitud indignada."

 

La fiscal en cap de la ciutat, Kimberly Gardner, ha anunciat que la seva oficina ha obert una investigació i ha dit que cal "protegir el dret a protestar pacíficament":

 

 

 

"Estic alarmada amb els fets que han passat aquest cap de setmana, en què gent que protestava pacíficament va trobar-se amb armes i un assalt violent. Hem de protegir el dret a protestar pacíficament i qualsevol intent de relaxar-lo a través de la intimidació o amenaça de força mortal no es tolerarà. La meva oficina està treballant amb la ciutadania i la policia per investigar els fets. Tingueu-ho clar: no tolerarem l'ús de la força contra aquells que exerceixen els seus drets reconeguts per la Primera Esmena i utilitzarem tot el poder de la llei de Missouri per atrapar-ne els responsables."

 

Enmig de la polèmica, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha retuitejat, sense fer cap comentari, un vídeo en què es veu el matrimoni amenaçant els manifestants:

 

 

 

 

El matrimoni ha amenaçat els manifestants amb un rifle, ell; i una pistola, ella
El matrimoni ha amenaçat els manifestants amb un rifle, ell; i una pistola, ella (Reuters / Lawrence Bryant)

 

Pel que fa al vídeo que va originar la protesta, l'alcaldessa va esborrar-lo i va demanar disculpes a través de Twitter:

 

 

"M'agradaria disculpar-me per haver identificat individus que m'han enviat cartes a l'Ajuntament avui. Això va passar durant una de les meves actualitzacions de Facebook, quan jo estava responent preguntes rutinàries. En cap moment pretenia ferir ningú ni causar angoixa. L'actualització s'ha esborrat i, altra vegada, em disculpo"

 

 

 

ARXIVAT A:
Protestes EUAEstats UnitsTrump George Floyd
Anar al contingut