Una orquestra uneix la medicina i la música, dues vocacions per curar cos i ànima

Ars Medica, l'orquestra del Col·legi de Metges de Barcelona, va fer un concert a la Seu Vella de Lleida en homenatge a les víctimes de la pandèmia

Actualitzat

Des de fa més de trenta anys metges i música van de bracet a Ars Medica, l'orquestra del Col·legi de Metges de Barcelona, que dona sortida a la gran afició musical que hi ha entre el personal sanitari.

Amb la Covid, els seus membres han pogut comprovar com les seves dues vocacions serveixen per curar el cos i també l'ànima.

Cristina Claret és endocrinòloga i toca el violí a l'orquestra Ars Medica. Cada dimecres deixa la bata per anar a tocar el violí i diu que és el millor dia de la setmana, perquè és un equilibri molt bo entre la part professional i la part lúdica i artística.

Cecília Mazzara és cirurgiana maxil·lofacial i toca la flauta travessera a l'orquestra Ars Medica. Explica que un dia a la setmana deixa la medicina per anar a fer música amb altres metges. Diu que no sap si és la vessant més humanista de la professió però que és veritat que hi ha una connexió entre la música i la medicina.

 

L'orquestra Ars Medica, en concert 

 

Una connexió que en el cas de l'orquestra Ars Medica va començar el 1985. Orquestres amateurs de metges o d'altres professions són habituals en altres països, però no aquí. Aquesta és única a tot l'Estat.

Però, sonen diferents, les orquestres de metges? Alfons Reverté Casas, director d'Ars Medica, explica que és un col·lectiu sempre amb ganes de fer música, que la veuen com una manera de cultivar-se ells mateixos i els altres, una faceta molt diferent del que fan normalment.

La pandèmia ha afectat l'orquestra com a metges, com a músics i també personalment. Santiago Rosales, president de l'orquestra, diu que va estar ingressat a l'Hospital de Mar i li agradaria molt poder donar les gràcies a cadascuna de les persones amb les quals va estar en contacte.

I una manera que han tingut de donar les gràcies al personal sanitari i homenatjar les víctimes ha estat un concert a la Seu Vella de Lleida, aquest setembre, juntament amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

 

Algunes imatges de la retransmissió del concert. OJC - Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (oficial)

Publicado por Orquestra Ars Medica en Miércoles, 9 de septiembre de 2020

 

L'Alfons diu que els hauran d'agrair que després d'estar a la trinxera salvant vides "ens van fer aquest regal de 'som-hi, a fer cultura'". I el Santiago diu que el que han volgut és posar una mica de cura a l'ànima, a més a més de la cura del cos.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut