Barcelona

Una operació pionera al món allarga l'intestí a un nen i li evita un trasplantament

Un equip de la Vall d'Hebron ja ha fet aquesta intervenció a tres infants perquè puguin alimentar-se sense nutrició artificial

RedaccióActualitzat

Un equip de cirurgians pediàtrics de l'hospital de la Vall d'Hebron han aconseguit allargar l'intestí prim d'un nen de set anys utilitzant el duodè amb una tècnica pionera al món. Segons fonts de l'hospital, el mateix equip mèdic ja ha fet dues intervencions més d'aquestes característiques.

Pel que fa a la primera intervenció, el nen havia ja havia estat operat diverses vegades a conseqüència de les quals gairebé no tenia intestí prim i havia de rebre alimentació artificial. La nova tècnica, que és la primera vegada que s'aplica, ha evitat que se li hagi de fer un trasplantament i ha permès que ara mengi de manera autònoma, com ha explicat el cap de l'equip, Javier Bueno: "El que hem fet és aplicar una tècnica sobre una zona de l'intestí que abans estava prohibida. Però l'important d'aquest cas és que aquest tipus d'operació ens ha permès fer que aquest pacient tingui una autonomia nutricional, independent de la nutrició parenteral, i, per tant, evitar-li el trasplantament".

L'operació consisteix a fer diferents talls al duodè per allargar-ne el teixit i que pugui fer també la funció d'intestí prim, segons assenyala Javier Bueno: "Es fan talls transversals al duodè de forma seqüencial, a un cantó i a l'altre del teixit, de tal manera que ens quedarà un canal en ziga-zaga i aconseguim duplicar almenys aquesta llargada intestinal, augmentant la superfície d'aquesta porció".

Es calcula que hi ha un centenar d'infants a tot l'estat amb aquest tipus de problemes i que podrien ser candidats a ser operats amb aquesta tècnica. Es tracta d'un nou tipus de tractament que també es podria fer servir en adults i per a altres patologies.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut