Buenos Aires

Una onada de calor extrema posa en alerta l'Argentina

Mentre a l'Amèrica del Nord estan patint un dels hiverns més rigorosos que es recorden i les nevades més fortes de la història de la costa est, a l'hemisferi sud, on és estiu, tenen una onada de calor que ha posat en alerta l'Argentina. Les temperatures han arribat a màximes de 40 graus i mínimes que no baixen dels 25 des de fa nou dies. L'estat ha decretat l'alerta vermella per la calor a la ciutat de Buenos Aires. Aquesta alerta meteorològica s'activa en casos excepcionals d'extrema calor i quan pot afectar fins i tot persones sanes, no només els grups de risc, com són els nadons i nens petits, les persones grans i les que tenen alguna malaltia crònica.

Actualitzat
El govern activa l'alerta vermella, que es mesura quan se supera la mitjana de temperatura màxima normal en aquesta època de l'any i el nombre de defuncions diàries per culpa de la calor.

A més de la manca de vent i la forta calor i humitat, ja ha començat el període de "La Niña", amb una manca de pluges que podria durar fins al proper mes de març. La sequera ha afectat les províncies de Buenos Aires i La Pampa, on es tem que es faci malbé la collita de blat, en una de les zones agrícoles productores de gra més important del món.

Aquesta onada de calor ha fet augmentar la demanda d'energia elèctrica a nivells històrics i ha provocat talls del subministrament, fet que ha fet empitjorar la situació, sobretot a la capital i a la rodalia, on viuen uns deu milions de persones. No funcionaven els aires condicionats ni els ventiladors per passar la calor, ni els electrodomèstics de casa i dels establiments, cosa que ha fet malbé molts aliments. Fins i tot els establiments han apujat el preu de les ampolles d'aigua fins a un 20% per la demanda. Això també ha provocat, de retruc, un caos circulatori ja que els semàfors de la ciutat van deixar de funcionar.

Aquesta onada de calor tan intensa ha estat provocada per vent del nord, que entra al país des del Brasil i el Paraguai, i s'espera que aquest dimecres hi hagi un lleuger descens de les temperatures i l'alerta passi a taronja.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut