La noia havia anat a banyar-se sola al gorg.
La noia havia anat a banyar-se sola al gorg.
Riudaura

Una olotina de 27 anys mor ofegada en un gorg de Riudaura

La víctima, Tamara M. R., de 27 anys, era veïna d'Olot i havia anat sola a banyar-se al gorg Surita, al final del poble de Riudaura, que és molt popular a la zona. Uns banyistes han trobat el cos surant a l'aigua i han avisat el 112.

RedaccióActualitzat
Una noia de 27 anys ha mort ofegada aquest dilluns mentre es banyava al gorg Surita, a Riudaura (La Garrotxa), segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil. La víctima, Tamara M.R., de 27 anys i nacionalitat espanyola, era veïna d'Olot i havia anat sola a banyar-se.

Uns banyistes que es trobaven a la mateixa zona han trobat el cos de la dona surant a l'aigua i han trucat al telèfon d'emergències 112. Tot seguit, dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat al lloc però no han pogut reanimar-la. També s'han desplaçat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de l'aixecament del cos i han obert una investigació per conèixer les causes de l'accident.

L'alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana, ha explicat a Catalunya Ràdio que la gorga on s'ha ofegat una noia és un lloc popular, no perillós. "Tota la vida hi hem anat, és una gorga que hi va tothom i que, en principi, no té cap perill", ha assegurat.

L'alcadessa ha afegit que al gorg hi va tant la mainada com els adults, perquè "hi ha un lloc que l'aigua fa un pam, però també n'hi ha un altre que et cobreix fins al coll". Massana no s'explica els fets i s'estranya que al lloc no hi hagués ningú més perquè "de normal acostuma a anar-hi més gent".

És la segona víctima que mort ofegada en un riu en quatre dies a Catalunya, després que divendres va aparèixer un jove ofegat al riu Ter, a l'altura de Montesquiu.

Protecció Civil recomana no tirar-se de cap a l'aigua si no se sap la profunditat que hi ha en un indret o si hi ha roques a la zona, intentar sempre anar acompanyat, comprovar que a la zona hi hagi cobertura de telèfon per si cal avisar el 112 i que si una persona va sola a banyar-se avisi prèviament els familiars o amics d'on anirà.
Anar al contingut