Una nova tècnica per tractar les arrítmies redueix l'ús de rajos X un 90%

L'Hospital del Mar és el primer centre de Catalunya que disposa d'aquest nou sistema per fer les ablacions cardíaques

Actualitzat

L'Hospital del Mar és el primer centre de Catalunya que disposa d'un nou sistema per tractar les arrítmies, quan s'ha de cremar una part del múscul del cor. És el que es coneix com ablació cardíaca, per impedir que el batec vagi a un ritme més ràpid de l'habitual.

La nova tècnica que s'ha posat en pràctica al centre redueix un 90% el temps d'exposició als rajos X, i això beneficia tant els pacients com els professionals que fan la intervenció. Si abans el pacient era radiat durant un quart d'hora, ara el temps s'ha escurçat fins als 3 minuts.

Julio Martí, cap del servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar, en comenta l'avantatge:

"És un sistema de protecció del malalt. Tenen diferents proves i els malalts, sobretot quan són grans, comencen a rebre mota radiació per diferents proves. Per tant, tot el que sigui donar-los menys radiació és bo per a ells."

I també és bo per a l'equip mèdic, que rep les radiacions de totes les intervencions que fa cada dia.

 

Amb aquest nou sistema, la imatge en moviment del cor del pacient s'integra amb la imatge que aporta la informació elèctrica i anatòmica de l'òrgan. Això permet una intervenció més precisa sense haver de fer noves radiografies. L'objectiu és aconseguir una radiació zero, cosa que permetria intervenir les embarassades sense cap mena de risc per al fetus.

L'Hospital del Mar fa unes 300 ablacions cardíaques cada any. D'aquestes, una tercera part es podran beneficiar d'aquest nou sistema.

Notícia relacionada: Cardiopatia isquèmica, demències i ictus, principals causes de mort a Espanya

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut