Dos morts, víctimes del narcotràfic a Mèxic.
En les últimes hores han augmentat els morts per incidents relacionats amb el narcotràfic a Mèxic. (Foto: Reuters)
Ciudad Juárez

Una nova onada de violència deixa almenys 23 morts al nord de Mèxic

Almenys 23 persones han estat assassinades a tres estats al nord de Mèxic fronterers amb els Estats Units. Segons fonts judicials, la majoria de morts s'han produït per tirotejos entre els diferents càrtels de la droga i forces de l'estat. Dels 23 morts, 10 han estat assassinats a l'estat de Tamaulipas; 8, a Ciudad Juárez, i 5, a Nuevo León.

Actualitzat
La nova onada de violència que ha sacsejat el nord de Mèxic ha deixat 10 morts a l'estat de Tamaulipas, que està sent l'escenari d'una violenta lluita entre el càrtel del Golf i els Zetas, antics aliats del càrtel.

L'incident més sagnant, però, ha tingut lloc quan un comandament d'homes armats han atacat una clínica de desintoxicació a Ciudad Juárez, que s'ha saldat amb vuit morts. Aquestes víctimes se sumen a un total de 145 persones assassinades aquest mes per culpa de la lluita pel control de la droga a Ciudad Juárez. A Nuevo León, han mort cinc persones més.

En un missatge televisat, el president de Mèxic, Felipe Calderón, ha anunciat l'inici d'una campanya mediàtica internacional per millorar la imatge de Mèxic a l'exterior. Des de l'arribada de Felipe Calderón al poder el 2006, més de 23.000 persones han mort en crims relacionats amb el narcotràfic. A l'estat de Chihuahua, a Ciudad Juárez, s'han comès una cinquena part dels crims.
Anar al contingut