Les Cases d'Alcanar

Una nova explosió deixa un ferit greu i vuit lleus a Alcanar

El ferit de gravetat és un agent dels Mossos i hi ha altres policies i bombers ferits. També està ferit el conductor de la retroexcavadora

Actualitzat

Un mosso ha resultat ferit greu i vuit persones més han patit ferides lleus en una segona explosió que s'ha produït aquest dijous a la tarda a la urbanització Montecarlo d'Alcanar, al mateix punt on ahir a la nit va explotar una casa, presumptament per una explosió de gas butà.

Aquesta segona explosió ha tingut lloc poc abans de les cinc de la tarda, segons han explicat els Bombers, i ha ocasionat més danys materials a la zona, que havia quedat arrasada. La nova explosió podria haver estat a causa d'una acumulació de gasos.

El Major de Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha relacionat aquesta doble explosió a Alcanar amb l'atemptat d'aquest dijous a la tarda a la Rambla de Barcelona. 

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha explicat que s'havia emmagatzemat gas i que durant les tasques de desenrunament s'ha generat una segona explosió. Fonts dels Mossos han descartat que es tractés d'una explosió controlada.

Els Bombers hi han enviat sis dotacions i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha adreçat dos helicòpters i una ambulància.

El ferit greu és un agent dels Mossos que ha patit un fort cop al pit i ha estat traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona amb helicòpter. Els lleus són cinc agents dels Mossos, dos Bombers i el conductor de la retroexcavadora.
            
La primera explosió va tenir lloc aquest dimecres, a dos quarts de dotze de la nit, i va enfonsar completament una casa on s'acumulaven una vintena de bombones de butà. A conseqüència de l'explosió va morir una persona i una altra va quedar ferida greu.

La investigació confia que la propera declaració del ferit greu que estava a la casa pugui donar llum a les causes de l'explosió. Segons l'evolució del ferit, aquest divendres se li podria prendre declaració.
          

Anar al contingut