Xerrada dels Mossos d'Esquadra a gent gran de Nou Barris per prevenir robatoris i estafes
Xerrada dels Mossos d'Esquadra a gent gran de Nou Barris per prevenir robatoris i estafes

Una estafa a la gent gran: demanar diners per a un familiar falsament detingut

Les estafes a la gent gran s'han incrementat prop d'un 50% els sis primers mesos d'aquest any en comparació amb el mateix període del 2017

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una onada d'estafes a la gent gran els últims dies.

Els delinqüents es posen en contacte amb persones grans fent-se passar per mossos o advocats. Els diuen que un familiar seu està detingut a comissaria per un delicte greu i els demanen una fiança perquè no entri a la presó.

Aquest mateix divendres hi ha hagut dues d'aquestes estafes. Una, a una dona de 94 anys. Se li han endut 4.000 euros i joies enganyant-la amb el suposat arrest del seu fill. En un altre cas, una dona també ha rebut una trucada de persones que es feien passar per mossos d'esquadra i li demanaven una fiança perquè el seu fill estava detingut per haver atropellat una persona. 

En alguns casos, posen un taxi a disposició de la víctima perquè s'adreci al banc per treure els diners i l'esperen a fora.

Precisament, la intervenció d'un taxista en un d'aquests incidents ha estat determinant per descobrir l'estafa. Els estafadors havien enviat un taxi a casa de la víctima perquè anés al banc a treure els diners. Durant el trajecte, la dona estava molt nerviosa i li va explicar al taxista. El taxista va veure de seguida que era una estafa i va avisar els Mossos d'Esquadra.

La Policia fa una crida a la col·laboració ciutadana perquè, si es detecten conductes sospitoses, es posin de seguida en contacte amb la policia. Les estafes a la gent gran s'han incrementat prop d'un 50% els sis primers mesos d'aquest any, en comparació amb el mateix període del 2017. 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut