Pla general de la regidora de Patum, Mònica Garcia, amb un membre del Patronat de la Patum i els creadors de la nova aplicació de la festa. Imatge d…
Pla general de la regidora de Patum, Mònica Garcia, amb un membre del Patronat de la Patum i els creadors de la nova aplicació de la festa. Imatge del 4 de juny del 2019. (Horitzontal)

Una nova aplicació per a mòbils permetrà conèixer per on passa la Patum a l'instant

ACN Berga.-'La Patum' és el títol de la nova aplicació per a mòbils que ha dissenyat l'empresa berguedana La Padrina per encàrrec de l'Ajuntament de Berga i el Patronat de la Patum. A través d'un telèfon mòbil que portarà el tabaler -que és l'únic element de la festa que participa en tots els actes- s'anirà emetent en directe la seva ubicació i així tothom qui tingui descarregada l'aplicació podrà conèixer a l'instant per on passa la festa. A banda d'aquesta utilitat, l'Ajuntament també confia que la nova aplicació sigui una eina útil d'informació per fer arribar avisos i notificacions a la població. El dispositiu, que ha tingut un cost de 6.000 euros, també conté informació de caire més general pensada per al públic que és de fora i no coneix la Patum.

La festa berguedana per excel·lència ja tenia una altra aplicació que feia la mateixa funció que aquesta, però el problema és que la iniciativa era privada i, per tant, l'Ajuntament de Berga no la podia gestionar. Ara, en canvi, seran els responsables de l'Ajuntament els qui podran fer actualitzacions i emetre avisos i notificacions a la població. De fet, aquesta aplicació neix d'una doble necessitat. D'una banda, donar a conèixer la festa a la població que és de fora del Berguedà i, de l'altra, poder conèixer a l'instant per on van els passa carrers de la festa. A més de oferir informació i avisos a la població. L'aplicació és gratuïta i l'objectiu de l'Ajuntament és anar-la millorant any rere any.

Anar al contingut