La nova portaveu del Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo (EFE)
La nova portaveu del Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo (EFE)

Una notícia falsa, argument del PP per portar la seguretat de Barcelona al Congrés

Cayetana Álvarez de Toledo reclama més policia, assegurant que els repartidors no entren en algunes zones de Barcelona, i les empreses ho neguen

RedaccióActualitzat

El govern espanyol no enviarà més policies i guàrdies civils a Barcelona com demana el Partit Popular. La iniciativa parlamentària, presentada per Cayetana Álvarez de Toledo, es basava, entre altres argumentacions, en informacions falses aparegudes en mitjans digitals que afirmen que Amazon, SEUR i MRW haurien deixat de repartir paquets en determinades zones de Barcelona per la inseguretat.

En la iniciativa del PP, signada per la portaveu a la comissió d'Interior, Ana Belén Vázquez, i per la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, s'adverteix que "la crisi de seguretat és tan gran" que empreses com Amazon, MRW i SEUR "han deixat de realitzar repartiments en determinades zones de Barcelona".

Hores després, el PP ha modificat la iniciativa i ha eliminat la part que feia referència als repartiments. El document original ja no es troba a la web del Partit Popular.

El PP ha explicat el canvi en una nota:

"Davant les informacions contradictòries que afecten a tres empreses de repartiment esmentades en la PNL sobre 'la situació d'inseguretat que s'està produint a Barcelona', el Grup Parlamentari Popular ha decidit modificar la redacció de la iniciativa, eliminar la menció a aquestes empreses i registrar-la de nou"


Informació falsa

La informació que aportava Álvarez de Toledo és falsa. Amazon i SEUR han explicat a TV3 que estan operant a totes les àrees de Barcelona amb tota normalitat.

SEUR desmenteix la informació:

"Davant les informacions publicades en les quals es fa referència al fet que SEUR ha variat la seva política de repartiment en algunes zones de Barcelona, la companyia vol desmentir aquesta informació. SEUR continua la seva activitat de repartiment habitual a tot Barcelona i Catalunya, prestant servei als seus clients tal com ho ha estat fent fins ara".

I Amazon destaca que la seguretat és la seva prioritat:

"Amazon continua operant amb tota normalitat a l'àrea del Besòs i a tota la ciutat de Barcelona. La seguretat és sempre la nostra principal prioritat, i continuarem cooperant amb les autoritats locals per garantir la seguretat dels conductors que realitzen lliuraments de paquets en nom d'Amazon. "

Fins i tot els Mossos d'Esquadra han fet un tuit demanant que no es comparteixin "rumors falsos":

 

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que no cal enviar més policies a Barcelona perquè la segurat està en mans dels Mossos d'Esquadra:

"Hi ha una ignorància en aquest sentit. Nosaltres a la ciutat de Barcelona tenim ja Policia Nacional, que fa funcions de policia judicial perquè les competències en matèria de seguretat pública a la comunitat catalana estan en mans dels Mossos d'Esquadra."

ARXIVAT A:
PPPolicial
Anar al contingut