Les dones a l'Índia clamen justícia contra la xacra de les violacions (Reuters)

Una noia índia de 16 anys denuncia que l'han violat 400 homes, inclosos dos policies

La noia ha explicat que ha patit abusos per part del seu pare i del seu marit, amb qui la van obligar a casar-se amb 13 anys

RedaccióActualitzat

Almenys set homes han estat arrestats a l'oest de l'Índia després que una adolescent de 16 anys ha explicat que ha estat violada centenars de vegades per centenars d'homes.

Segons denuncia al Comitè de Benestar Infantil de l'Índia (CWC), la noia va denunciar que havia estat violada per 400 persones, al districte de Beed, a l'estat de Maharashtra.

La noia, que no tenia casa, estava demanant diners en una parada d'autobús quan va ser obligada a treballar sexualment per tres homes, ha explicat el president de la CWC, Abhay Vitthalrao Vanave.

La noia ha pogut identificar almenys 25 presumptes autors, entre els quals hi ha dos policies. La menor havia intentat presentar una denúncia a la policia contra un home que va colpejar-la, però els agents no la van registrar, ha continuat Vanave. 

La policia no ha fet cap comentari sobre les acusacions de l'adolescent contra agents del cos. En un comunicat s'ha limitat a informar que s'han registrat denúncies contra vuit homes, inclòs un menor d'edat, relacionats amb la violació. Les denúncies s'emparen sota la llei de protecció infantil contra delictes sexuals, que preveu condemnes més severes i penes de presó més llargues. També s'han registrat un cas contra la llei de prohibició del matrimoni infantil.


El cas de violació "més tràgic de la història"

La noia ha explicat que la van casar als 13 anys amb un home de 33 anys que n'abusava sexualment, segons el comunicat policial.

També ha denunciat que el seu pare l'havia agredit sexualment, la qual cosa la va fer abandonar les dues cases i dormir a la parada d'autobús.

L'activista pels drets de les dones Yogita Bhayana ha dit que aquest "és el cas (de violació) més tràgic de la història". 

"Aquesta noia va ser torturada cada dia i la policia no la va protegir. Volem una acció estricta contra tots els culpables."

La xacra de les violacions a l'Índia

Segons l'Oficina Nacional de Registres Criminals de l'Índia, el 2020 es van denunciar més de 28.000 casos de presumptes violacions contra dones, una cada 18 minuts. Els experts creuen que la xifra real és molt més alta, ja que molts no es denuncien per por.

Les denúncies per violació han augmentat els últims anys. Els experts diuen que la indignació que va causar la brutal violació en grup i l'assassinat d'un estudiant el 2012 a Nova Delhi. El cas va commocionar el país, que va perdre la vergonya de parlar de violació i, des de llavors, la societat índia s'ha anat conscienciant d'aquest greu problema.

En aquests anys s'han introduït reformes legals i sancions més severes per la violació, que inclouen tribunals ràpids per conèixer els casos de violació amb més rapidesa, i una definició modificada de violació per incloure la penetració anal i oral. 

No obstant això, els casos de violació continuen acaparant titulars. El setembre d'aquest any, la policia va arrestar 33 homes per la suposada violació en grup d'una noia de 15 anys a Maharashtra. El mateix mes, una dona va morir després de ser suposadament violada i agredida amb una vara de ferro a Bombai. I a l'agost , una nena de 9 anys va ser violada en grup i assassinada a Delhi.

ARXIVAT A:
Violència masclistaMenorsAgressió sexualL'Índia
Anar al contingut