Baeza

Una noia de Jaén denuncia els seus pares per castigar-la "sense sortir de casa"

Una noia de 16 anys del municipi de Baeza, a la província de Jaén, ha denunciat els seus pares pel que considera una detenció il·legal en no deixar-la sortir de casa dimarts passat, dia festiu a Andalusia, perquè estava castigada pel seu mal comportament.

RedaccióActualitzat
Segons explica aquest divendres el "Diario de Jaén", el pare va decidir que la noia no podia sortir de casa, suposadament com a càstig pel seu comportament, i la noia va decidir denunciar-ho a la Guàrdia Civil. Arran d'aquesta denúncia, agents del cos van detenir el matrimoni: el pare i també la mare, que no es va oposar al càstig i va quedar detinguda com a presumpta col·laboradora. El jutjat de primera instància i instrucció número 2 d'Úbeda ja ha decretat la llibertat per a tots dos progenitors.

Mentrestant, la noia es troba en un centre d'acollida de la Junta d'Andalusia, seguint el protocol habitual en aquests casos. Així ho ha explicat la consellera d'Igualtat i Benestar Social del govern andalús, Micaela Navarro, que ha afegit que s'està parlant amb els pares per "saber exactament què és el que ha passat per determinar si la menor es troba en estat de desemparament o no".
Anar al contingut