Una noia de Cornellà de Llobregat, assassinada al Regne Unit per la seva exparella
Pancarta contra la violència masclista en una manifestació (EFE)
Regne Unit

Una noia de Cornellà de Llobregat, assassinada al Regne Unit per la seva exparella

La policia britànica ha detingut un home de nacionalitat espanyola que fa pocs mesos va trencar la seva relació amb la víctima i se'n va tornar a viure a Catalunya

RedaccióActualitzat

Una jove de 28 anys de Cornellà de Llobregat va ser assassinada fa deu dies per la seva exparella a la localitat britànica de Southampton. La policia britànica ha detingut el presumpte agressor en aquesta localitat a prop de Londres.

La víctima va morir el passat 21 de setembre al domicili on vivia des de feia dos anys. L'home va anar a casa seva i la va ferir mortalment.

Quan la policia va arribar al domicili va detenir el presumpte agressor, de 29 anys, que s'hauria intentat suïcidar i va ser traslladat a un hospital. L'home ja ha estat donat d'alta i està en dependències policials britàniques per ser interrogat.

La parella, que abans residia al Regne Unit, feia pocs mesos que havia trencat la relació. El presumpte agressor, de nacionalitat espanyola i que havia tornat a viure a Catalunya, havia anat a visitar la noia.


Suport de l'Ajuntament de Cornellà per la repatriació del cos

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, que ha confirmat els fets, va aplicar el protocol de dol per casos de violència masclista quan la família va comunicar el crim.

El consistori ha ofert suport legal i psicològic a la família i també l'acompanyament en el procés de repatriació del cos. Segons informa elnacional.cat, la repatriació del cos no es farà fins d'aquí 10 dies.

Comissions Obreres (CCOO) ha difós un comunicat condemnant l'assassinat i ha expressat el seu rebuig a "una violència que encara avui s'exerceix contra les dones pel simple fet de ser-ho".


L'ajuntament del Baix Llobregat encara no ha decidit si organitzarà algun acte institucional.


Més de 80 feminicis a Espanya el 2019

La violència masclista és un fenomen estructural que acaba amb la vida de desenes de dones cada any a Espanya. L'últim assassinat d'una dona en mans de la seva exparella es va produir aquest dilluns a Canàries.

El telèfon d'atenció per a casos de violència masclista és el 900 900 120. A través del telèfon, s'assessora sobre quines opcions existeixen i quins recursos tenen a l'abast.

ARXIVAT A:
Violència masclistaFeminisme
Anar al contingut