Després de 5 mesos, la Saybie ha abandonat l'hospital amb el pes d'un recent nascut
San Diego

Una nena que va néixer amb 245 grams, la prematura més petita que ha sobreviscut

Ara fa 2,300 quilos i li han donat l'alta, després de 5 mesos a l'hospital, sense que li hagin quedat problemes associats

Actualitzat

Quan va néixer no era més gran que una poma. Es diu Saybie i és el nadó prematur més petit que ha nascut mai i que ha sobreviscut.

Només feia 23 centímetres, era més petita que una poma


Va néixer el desembre a San Diego, a Califòrnia, als Estats Units, a les 23 setmanes i 3 dies de gestació, i pesava 245 grams. S'ha passat cinc mesos a la unitat de cures intensives de l'hospital, fins que just aquest dimecres li van donar l'alta.

Ara ja pesa 2 quilos i 300 grams. Segons els metges, la Saybie no ha tingut cap dels problemes associats als anomenats microprematurs, com ara sagnats cerebrals i problemes pulmonars o cardíacs.

Ha aconseguit desenvolupar-se fora de l'úter de la seva mare sense problemes greus

 

Des que es tenen registres, és la prematura més petita del món que ha sobreviscut. La Saybie va néixer unes 17 setmanes abans del que tocaria. De fet, es considera que un fetus és viable entre les setmanes 24 i 26.

Una de les infermeres de l'hospital Sharp Mary Birch on ha viscut fins ara la Saybie, ha explicat que l'èxit d'aquests casos depèn del mateix nadó.

"Fem el que sabem fer, de la millor manera que sabem i després realment tot depèn dels nostres nens. N'hi ha que tenen la força per superar tot el que han de superar i créixer fora de l'úter."

Una altra infermera que l'ha cuidat durant aquests mesos ho qualifica de "miracle".

A l'abril, la Saybie pesava 1,800 quilos

"Tenen una hora per acomiadar-se'n"

La mare va ingressar d'urgència i els metges van decidir fer-li una cesària, perquè les complicacions posaven en risc la seva vida per una preeclàmpsia. La nena era tan prematura que van dir als pares que potser només tindrien una hora per estar amb la seva filla abans que morís.

"Però aquesta hora es va convertir en un dia, que es va transformar en una setmana."

La mare, -que ha volgut preservar la seva identitat-, ha explicat que aquell dia va ser "el més espantós de la seva vida".

"No em trobava bé i em pensava que potser era normal en l'embaràs, però em van dir que tenia preeclàmpsia, una forma d'hipertensió arterial que és una de les causes principals de mortalitat en la mare."

"Van haver de portar-la al món molt ràpid i jo els deia que no sobreviuria, que només tenia 23 setmanes."

La nena només feia 23 centímetres i una altra de les infermeres recorda que era tan petita que "gairebé no la vèiem dins del bressol".

Al maig, la Saybie ja superava els 2 quilos, a punt d'anar cap a casa

 

La mare de la Saybie ha dit que cada any celebrarà la sortida de l'hospital de la seva filla.

"Em sento beneïda. És el nadó més petit del món i és el meu."

 

Els més petits del món que sobreviuen

Segons el registre dels nadons més petits del món que fa la Universitat d'Iowa, la Saybie ha batut el rècord mundial que abans tenia una nena nascuda a Alemanya el 2015 i que només pesava, 252 grams, 7 més que ella.

El tercer lloc ara l'ocupa un nadó japonès que va pesar 268 grams. De fet, és el més petit de sexe masculí i el passat més de febrer el van donar d'alta després de passar 6 mesos a la incubadora. El petit va passar al davant, entre els nens, d'un altre nadó que havia pesat 275 grams quan va néixer el 2009 a Göttingen, a Alemanya.

En total, hi ha hagut 23 nadons, ara 24, que han sobreviscut a la situació de prematurs extrems al món, i només 4 són nois.

ARXIVAT A:
MenorsCiènciaSalut
Anar al contingut