Pla general de la façana de l'edifici des d'on s'ha precipitat al buit la nena de 6 anys a Girona aquest 12 d'abril del 2017 (Ve…
Pla general de la façana de l'edifici des d'on s'ha precipitat al buit la nena de 6 anys a Girona aquest 12 d'abril del 2017 (Vertical)

Una nena de 6 anys a qui els pares havien deixat sola a casa cau al buit des d'un segon pis a Girona

ACN Girona.-Una nena de 6 anys a qui els seus pares havien deixat sola a casa ha caigut al buit des d'un segon pis a Girona. Els fets han passat quan faltaven pocs minuts per les onze del matí al bloc situat al número 67 de l'avinguda Sant Narcís. La menor, d'origen xinès, es trobava al balcó, s'ha enfilat en una bicicleta i s'ha precipitat al buit. La nena ha caigut a la vorera, s'ha fet un trau al cap i se l'ha hagut de traslladar d'urgència a l'hospital Josep Trueta. Quan l'han pujada a l'ambulància, estava conscient. En aquests moments, els metges avaluen el seu estat i l'abast de les lesions. Fins al lloc s'hi han desplaçat efectius de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra, que han parlat amb diversos testimonis. De moment, la policia ja ha localitzat el pare i s'ha obert una investigació. La nena està estable i fora de perill. (La notícia inclou informació sobre l'evolució mèdica de la menor)

Els cossos d'emergències han rebut l'avís quan faltaven cinc minuts per les onze del matí. La petita, d'origen xinès, té 6 anys i viu amb la família al número 67 de l'avinguda de Sant Narcís. Quan la nena s'ha precipitat des del balcó estava sola a casa. La menor es trobava a la terrassa, que dona directament a l'avinguda (on entre d'altres, hi ha roba estesa, caixes, una escala de mà i objectes diversos). La nena s'ha enfilat en una bicicleta, que estava recolzada a la barana, i no se sap com ha anat a parar a l'altre costat. Abans de caure al buit, ha intentat agafar-se a la tela que recobreix el balcó, però les forces li han fallat i s'ha precipitat des d'una alçada de dos pisos.La Núria Heredia, la dependenta d'una peixateria que hi ha a tocar del número 67, ha explicat que una veïna ha entrat corrents a l'establiment per donar l'alerta. "La dona estava molt nerviosa, plorava i ens deia que hi havia una nena que havia caigut; quan hem sortit i hem vist la petita al terra, de seguida hem trucat als serveis d'emergència", relatava.Fins al lloc s'hi han desplaçat Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La menor, quan ha picat contra la vorera, s'ha fet un trau al cap. La nena estava conscient, però no es podia moure de cintura en avall. "S'ha donat un cop, però estava conscient; fins i tot deia alguna cosa, però no es movia", ha explicat Heredia.D'urgència al Josep TruetaL'ambulància ha traslladat la nena d'urgència a l'hospital Josep Trueta, on en aquests moments els metges li estan fent proves per avaluar l'abast de les lesions. A primera hora de la tarda, fonts de l'Hospital Josep Trueta han informat que la menor està estable, fora de perill i que se la traslladarà a la planta de pediatria. Després de la caiguda, la policia ha parlat amb diversos testimonis i poca estona després ha localitzat el pare de la menor de 6 anys. Ara, els Mossos d'Esquadra li prendran declaració per saber quant temps feia que la menor estava sola al pis i saber-ne el per què. També inclouran el testimoni dels veïns a l'atestat.Des de l'Ajuntament de Girona han informat que tècnics dels serveis d'atenció primària de Drets Socials es posaran en contacte amb la família i el seu entorn per avaluar la situació i també el context en què s'ha produït la caiguda. El matrimoni també té una altra filla de 15 anys.

Anar al contingut