Dibuix fet per Alice Jacob que publica "The Washington Post"
Dibuix fet per Alice Jacob que publica "The Washington Post"

Una nena de 5 anys a Gap: "Podeu fer samarretes guais de nenes?"

La carta d'una nena nord-americana ha fet canviar els models de samarreta que ofereix la multinacional tèxtil

RedaccióActualitzat

Alice Jacob, una nena nord-americana de 5 anys aficionada als superherois i als dinosaures, va anar a comprar roba amb la seva mare en una botiga de GapKids. Però va tenir una gran sorpresa: tot era de color rosa, tot ple d'estampats de floretes, tot ple de princeses. Cap robot, res de color vermell.

Desil·lusionada, la nena va decidir escriure a l'empresa:

Benvolgut Gap,

Em dic Alice Jacob i tinc gairebé cinc anys i mig. M'agraden les samarretes guais com les de Superman o Batman, o les de cotxes de carreres. Totes les vostres samarretes de nena són roses i tenen princeses i coses així. Les samarretes de nens sí que són guais. Tenen Superman, Batman, rock-and-roll i esports. Què passa amb les nenes que volem coses així, com jo i la meva amiga Olivia?

Podeu fer samarretes guais de nenes? O podeu fer una secció que no sigui ni de nens ni de nenes, que sigui simplement una secció infantil?

Gràcies, Alice Jacob

La carta la va publicar "The Washington Post" i pocs dies després la nena rebia un correu electrònic de resposta.

La resposta era del mateix director general de Gap, Jeff Kirwan, que li donava la raó.

Kirwan explicava a Alice que a GapKids sempre intentaven tenir una àmplia oferta d'estils per a nens i nenes. Explicava també que ja tenien una selecció de samarretes de nenes amb dinosaures, camions de bombers, taurons, pilotes de futbol i alguns superherois. Al final de l'enumeració, es referia a l'última col·lecció de Disney, la Bella i la Bèstia, "que destaca la força i la valentia de les dones, i això és molt important per a nosaltres".

Després, reconeixia que podien oferir més opcions:

"Però tens raó. Crec que ho podem fer millor i oferir més opcions que agradin a tothom. He parlat amb els nostres dissenyadors i farem roba molt divertida, que crec que t'agradarà. Mentrestant, t'envio algunes de les meves samarretes favorites de l'última col·lecció. Sisplau, prova-les i fes-nos saber què en penses. L'opinió dels nostres clients és molt important per a nosaltres i ens ajuda a crear millors productes cada temporada."

La correspondència entre tots dos va continuar. Alice agraïa el regal de les samarretes i en demanava una de la Bèstia: "M'agrada perquè és gran, pelut i s'assembla a Chewbacca".

La mare, Beth Jacob, també hi va intervenir. Li va agrair a Kirwan la seva reacció, perquè anava més enllà de fer uns quants models diferents de samarretes per a nenes.

"Senyor Kirwan, vostè i jo tenim l'oportunitat d'ensenyar una lliçó diferent. Jo ho puc fer durant una conversa quan anem juntes en un cotxe. Vostè ho pot fer a través d'una roba que expliqui que les nenes no han de ser només una sola cosa. Però tots dos tenim una oportunitat a les nostres mans: ajudar els nens i les nenes a aprendre per què ser diferent és un acte de valentia; per què demanar que canviïn una cosa injusta val la pena."

 

Anar al contingut