Una nena de 5 anys a Gap: "Podeu fer samarretes guais de nenes?"

La carta d'una nena nord-americana ha fet canviar els models de samarreta que ofereix la multinacional tèxtil
Una nena de 5 anys a Gap: "Podeu fer samarretes guais de nenes?"

Una nena de 5 anys a Gap: "Podeu fer samarretes guais de nenes?"

La carta d'una nena nord-americana ha fet canviar els models de samarreta que ofereix la multinacional tèxtil
Redacció Actualitzat
Dibuix fet per Alice Jacob que publica "The Washington Post"

Dibuix fet per Alice Jacob que publica "The Washington Post"

Alice Jacob, una nena nord-americana de 5 anys aficionada als superherois i als dinosaures, va anar a comprar roba amb la seva mare en una botiga de GapKids. Però va tenir una gran sorpresa: tot era de color rosa, tot ple d'estampats de floretes, tot ple de princeses. Cap robot, res de color vermell.

Desil·lusionada, la nena va decidir escriure a l'empresa:

Benvolgut Gap,

Em dic Alice Jacob i tinc gairebé cinc anys i mig. M'agraden les samarretes guais com les de Superman o Batman, o les de cotxes de carreres. Totes les vostres samarretes de nena són roses i tenen princeses i coses així. Les samarretes de nens sí que són guais. Tenen Superman, Batman, rock-and-roll i esports. Què passa amb les nenes que volem coses així, com jo i la meva amiga Olivia?

Podeu fer samarretes guais de nenes? O podeu fer una secció que no sigui ni de nens ni de nenes, que sigui simplement una secció infantil?

Gràcies, Alice Jacob

La carta la va publicar "The Washington Post" i pocs dies després la nena rebia un correu electrònic de resposta.

La resposta era del mateix director general de Gap, Jeff Kirwan, que li donava la raó.

Kirwan explicava a Alice que a GapKids sempre intentaven tenir una àmplia oferta d'estils per a nens i nenes. Explicava també que ja tenien una selecció de samarretes de nenes amb dinosaures, camions de bombers, taurons, pilotes de futbol i alguns superherois. Al final de l'enumeració, es referia a l'última col·lecció de Disney, la Bella i la Bèstia, "que destaca la força i la valentia de les dones, i això és molt important per a nosaltres".

Després, reconeixia que podien oferir més opcions:

"Però tens raó. Crec que ho podem fer millor i oferir més opcions que agradin a tothom. He parlat amb els nostres dissenyadors i farem roba molt divertida, que crec que t'agradarà. Mentrestant, t'envio algunes de les meves samarretes favorites de l'última col·lecció. Sisplau, prova-les i fes-nos saber què en penses. L'opinió dels nostres clients és molt important per a nosaltres i ens ajuda a crear millors productes cada temporada."

La correspondència entre tots dos va continuar. Alice agraïa el regal de les samarretes i en demanava una de la Bèstia: "M'agrada perquè és gran, pelut i s'assembla a Chewbacca".

La mare, Beth Jacob, també hi va intervenir. Li va agrair a Kirwan la seva reacció, perquè anava més enllà de fer uns quants models diferents de samarretes per a nenes.

"Senyor Kirwan, vostè i jo tenim l'oportunitat d'ensenyar una lliçó diferent. Jo ho puc fer durant una conversa quan anem juntes en un cotxe. Vostè ho pot fer a través d'una roba que expliqui que les nenes no han de ser només una sola cosa. Però tots dos tenim una oportunitat a les nostres mans: ajudar els nens i les nenes a aprendre per què ser diferent és un acte de valentia; per què demanar que canviïn una cosa injusta val la pena."