Una negligència, possible causa de l'incendi de Maials
Bombers i agents rurals en el punt on es va originar el foc (ACN)
Maials

Una negligència, possible causa de l'incendi de Maials

Els Agents Rurals creuen que el foc podria haver començat amb una burilla encesa llençada des d'un vehicle al costat de la carretera

RedaccióActualitzat

Cap a un quart de cinc de la tarda d'aquest diumenge, l'incendi que crema a Maials, al Segrià, ha quedat controlat.

Durant tot el dia, els bombers han continuat treballant per apagar el foc, que ha cremat una trentena d'hectàrees de zona boscosa. Abans del migdia ja s'ha pogut obrir al trànsit la C-12.

 

Causa del foc: una negligència

Ara, els agents rurals investiguen l'origen del foc. Apunten que podria ser una negligència i descarten que fos intencionat.

En un primer moment, van creure que el foc podria haver començat per una roda de camió al voral de la carretera, però ara més aviat es decanten per una negligència, una burilla llençada des d'un vehicle. Encara s'ha de confirmar, però.

El cap de guàrdia dels Agents Rurals de l'Àrea de Lleida, Josep Maria Baiget, descarta que el foc fos intencionat perquè es va iniciar en una zona amb molt de pas de vehicles i al costat de la paret d'una muntanya que actua de tallafoc.

"És un revolt amb molt trànsit. Quan hi ha una intencionalitat es busca l'anonimat. Aquest no és un lloc atractiu. Tenim una paret que faria de tallafoc, per tant, no és facilitador de la propagació de l'incendi."

 

Punt on va començar el foc (ACN)

 

L'incendi va començar al voltant de les sis de la tarda de dissabte a la zona del Mas de Noguers i no ha afectat cap habitatge. El foc va obligar a tallar la C-12 en tots dos sentits entre Flix i Maials i fer desviaments per la C-233 des de dissabte a la tarda fins aquest migdia.

ARXIVAT A:
Incendis
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut