Efectius dels Bombers treballen en les tasques d'extinció de l'incendi que afecta el Baix Empordà. Imatge del 4 d'agost de 2016. (Hor…
Efectius dels Bombers treballen en les tasques d'extinció de l'incendi que afecta el Baix Empordà. Imatge del 4 d'agost de 2016. (Horitzontal)

Una negligència, possible causa de l'incendi de Cruïlles que hauria cremat més de 50 hectàrees de vegetació

ACN Cruïlles.-Una negligència ha estat la possible causa de l'incendi que aquest dijous a la tarda afecta els municipis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, al Baix Empordà. Així ho ha explicat la directora territorial d'Agricultura, Elisenda Guillaumes, que ha detallat que el foc podria haver començat per una burilla de cigarret, tot i que les investigacions ho hauran d'acabar de confirmar. L'incendi ha començat cap a dos quarts de quatre de la tarda al costat d'un camp de rostolls i ha avançat empès pel vent de marinada, que ve del sud. En les tasques d'extinció hi treballen 51 dotacions terrestres i vuit mitjans aeris dels Bombers que esperen poder estabilitzar el foc en les pròximes hores tot i l'arribada del vent de tramuntana, que podria complicar la situació.

A la zona també hi treballen una vintena de tractors que remouen els rostolls per evitar que les flames es propaguin pels camps, sis unitats dels ADF's i tretze patrulles dels Mossos d'Esquadra que han tallat diverses carreteres secundàries que donen accés al municipi de Monells, entre elles la GI-664.Segons les dades provisionals dels Agents Rurals, l'incendi hauria afectat unes 53 hectàrees de vegetació, majoritàriament agrícoles. Un 10% de la zona cremada és de massa forestal i l'altre 90% és de camps agrícoles.El cap de la regió d'emergències de Girona, Enric Cano, ha subratllat que amb focs com aquests és important que els mossos i les urbanitzacions tinguin franges de protecció d'incendis i ha detallat que s'han hagut de desallotjar una de desena de persones que hi havia en dos masos i una barraca de la zona.

Anar al contingut