Una multinacional japonesa d'intel·ligència artificial desembarca a Barcelona
El director global de Tecnologia i Innovació de NTT Data, Tsuyoshi Kitani, i el president de la Generalitat, Quim Torra (ACN)

Una multinacional japonesa d'intel·ligència artificial desembarca a Barcelona

En la inauguració de la seu, Quim Torra ha anunciat que, abans de l'estiu, el govern aprovarà una estratègia per liderar la revolució tecnològica

RedaccióActualitzat

La multinacional japonesa NTT, un dels gegants en tecnologies de la informació, ha decidit instal·lar a Barcelona un dels seus centres de referència per a tot Europa amb una inversió prevista de 850.000 euros. Es tracta del servei d'intel·ligència artificial de l'empresa des d'on els experts en dades desenvoluparan els seus productes.

NTT és l'empresa tecnològica més important del Japó i compta, per ara, amb 130 tècnics especialistes treballant en tecnologia de dades i intel·ligència artificial. Ara comptarà també amb un grup de científics experts en dades i enginyers catalans i d'arreu.

 

Eines per a la revolució digital

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat durant la inauguració del centre que el Govern aprovarà al juliol una estratègia en intel·ligència artificial per "dotar el país dels objectius i les eines necessàries per liderar aquesta revolució".

El conseller de Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró, ha concretat després els quatre "àmbits" en què es desplegarà aquest pla estratègic: administració, salut, mobilitat i medi ambient i canvi climàtic, i ha defensat la posició capdavantera de Catalunya en la indústria tecnològica:

"Amb l'obertura d'aquest centre es demostra que Catalunya pot liderar aquesta revolució tecnològica, com al segle XIX va ser capaç de liderar la revolució industrial, i en això estem treballant"

 

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, amb responsables de l'empresa japonesa NTT Data (ACN)
 

La Generalitat va començar a treballar amb l'empresa nipona en el marc del Mobile World Congress 2019. Quim Torra es va reunir amb els representants de l'empresa a Barcelona i Puigneró va viatjar al Japó per acabar de tancar l'operació.

El director global de Tecnologia i Innovació (CTO) de NTT DATA, Tsuyoshi Kitani, considera que l'obertura d'aquest centre punter "encaixa perfectament" amb les polítiques digitals del Govern català i ha mostrat el seu compromís per ampliar l'activitat del centre.

ARXIVAT A:
TecnologiaDigital
Anar al contingut