Barcelona

"Una mujer bajo la influencia" s'endinsa en la vida i obra d'Isabel Coixet

Ediciones Autor treu al carrer "Una mujer bajo la influencia", una biografia d'Isabel Coixet elaborada per la també directora de cinema Cristina Andreu. Segons ha explicat Andreu, l'amistat entre les dues cineastes l'ha obligada a escriure un "llibre mosaic" a partir de crítiques de cinema, articles, textos i entrevistes, en lloc de recórrer a l'habitual entrevista a fons. A banda d'endinsar-se en la vida i obra de Coixet, el llibre pretén que el lector s'interessi per les influències que han donat forma a les pel·lícules de la directora barcelonina.

Actualitzat
Cristina Andreu ha explicat que, en aquest cas, es va adonar que la típica entrevista biogràfica no li servia amb Isabet Coixet perquè són "massa amigues". En lloc d'això, ha optat per nodrir-se d'informació i referències de crítiques de cinema, articles, alguns dels quals inèdits, com un de l'actriu Sarah Polley, textos de John Berger o entrevistes amb la directora que ha publicat la premsa. S'hi parla de les abraçades que apareixen a les pel·lícules que ha fet, de Blondie, de la família, la felicitat i el suïcidi, com a arguments cinematogràfics, i també de personatges com l'actor Tim Robbins, l'actriu María de Medeiros o el director Wong Kar-Wai.

"Una mujer bajo la influencia" es remet a un dels títols més coneguts del director Cassavettes. A la presentació del llibre, Coixet ha confessat que el seu debut, amb "Demasiado viejo per morir joven", va ser una pel·lícula "tenyida de falsedat i vanitat" perquè ella "era algú que volia ser directora".

Després, amb els vuit anys que van passar fins que va acabar el segon film, "Cosas que nunca te dije", va desaparèixer la vanitat, ha afirmat la directora. Aquest període va ser fonamental, segons Coixet: "Si un cineasta comença fent "Ciutadà Kane", sap que la seva carrera només pot anar cap avall, però quan comences tan baix, com em va passar a mi, penses que ja no ho podràs fer pitjor".

Coixet i Andreu es van conèixer el 1990, quan van debutar a Espanya amb una "opera prima" i van estar nominades als Goya en la categoria de millor direcció novella.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut