Una mobilització independentista per la Diada amb un màxim de 48.000 persones
Manifestació independentista de la Diada 2019 a la plaça d'Espanya de Barcelona

Una mobilització independentista per la Diada amb un màxim de 48.000 persones

Al centenar de concentracions de l'ANC per l'Onze de setembre estarà prohibit menjar i fumar i la gent no es podrà moure ni per saludar

Actualitzat

Els actes de la Diada d'aquest any vindran marcats per les limitacions de la pandèmia. L'ANC ha explicat que els actes de la tarda del dia 11 es traduiran en un centenar de concentracions arreu del territori, en què participaran 48.000 persones amb inscripció prèvia. El gruix de la gent el convocaran als balcons de casa. 

Després que tant el Col·legi de Metges com Salut van advertir que no s'haurien de convocar actes massius, la presidenta de l'entitat independentista, Elisena Paluzie, ha defensat que les concentracions respectaran les mesures de prevenció de la Covid:

"Ja vam dir que serien descentralitzades, estàtiques i a distància. Aquests dies atesa situació hi hem afegit límit aforament, perimetratge i control d'accés amb sistema d'inscripcions prèvies per garantir una persona cada 4 metres quadrats."

Una creu o cadira marcarà el lloc de cadascú. I ningú es podrà moure ni per saludar. Tampoc es permetrà menjar ni fumar. Mascareta i gel de mans obligatoris. I demanen a tothom que es prengui la temperatura abans de sortir de casa. "En cap cas es permetrà accés a més gent de la que permet l'aforament d'aquella concentració", ha deixat clar Sònia Urpì, de l'ANC.
 

Mobilitzacions de tota mida

Les concentracions seran de tot tipus, en funció de l'espai. A Taüll han previst una concentració de 12 persones i a Badalona una altra de 1.700, la més gran. Al Maresme faran una via catalana sense agafar-se les mans. I a la ciutat de Barcelona esperen sumar 10.000 persones, repartides en 10 llocs diferents.

En total, 107 punts de concentració en 82 municipis. "Podem qualificar aquesta mobilització com la manifestació 'covid-adapted' més gran d'Europa", ha afirmat Adrià Alzina, de l'organització independentista.

Però no tothom hi està d'acord. L'ANC de Berga votarà no fer res per la Diada, diuen per responsabilitat amb la salut pública.

 

 

ARXIVAT A:
ANC11SCoronavirus IndependènciaProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut