Barcelona

Una missa amb 3.000 persones i una assemblea al Palau de la Música en la primera jornada de la Trobada Internacional per la Pau

Líders religiosos de tot el món participen a Barcelona en la Trobada Internacional per la Pau, organitzada per la Comunitat de Sant Egidi i l'arquebisbat de Barcelona. Els actes han arrencat aquest diumenge al matí amb una missa a l'església de Santa Maria del Mar que ha oficiat el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

Actualitzat
Aquesta Trobada Internacional per la Pau, organitzada per la Comunitat de Sant Egidi organitzarà diversos actes sota el lema "Conviure en un temps de crisi". Es faran pregàries, ponències i taules rodones a diverses ciutats catalanes. El tema principal a debatre serà les diferents vies per aconseguir la pau, la immigració i el racisme, o conflictes com el del Pròxim Orient. També es vol donar èmfasi a la importància d'ajudar els pobres i els més necessitats, sobretot en els temps actuals.

Diumenge al matí el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, han donat el tret de sortida amb una missa a Santa Maria del Mar davant de tots els representants de les esglésies cristianes. També hi ha assistit un metropolità ortodox rus. Ha estat una celebració ecumènica amb litúrgia catòlica i en la qual s'ha llegit un missatge del papa Benet XVI, que ha definit les religions com les principals eines per portar la pau al món. Més de 3.000 persones han assistit a l'eucaristia.

Diumenge a la tarda ha arrencat oficialment la Trobada Mundial per la Pau a Barcelona. S'ha inaugurat amb una assemblea al Palau de la Música Catalana amb la participació del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el president de la Generalitat, José Montilla i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. També hi ha assistit més de 200 líders religiosos de tot el món.

José Montilla ha dit que confia que la trobada podrà servir per "avançar en el diàleg" per la pau entre Israel i Palestina. Ha reconegut que cal "tenacitat i perseverança" per seguir amb les negociacions i arribar a una pau "justa i duradora". Montilla creu que les religions "han de ser font de pau i no de confrontació" i ha valorat que Catalunya "hagi expressat la vocació de diàleg amb la resta de pobles".

Sistach ha assegurat que "urgeix" que totes les regions i la comunitat internacional treballin juntament amb la societat per avançar "en procés de pau, el respecte a la llibertat religiosa i a la superació de la crisi". Creu que el diàleg és "l'únic camí viable" i ha citat el papa Benet XVI dient que les religions "fonamenten l'esperança".

La Comunitat de Sant Egidi

La Trobada Mundial per la Pau l'organitza la Comunitat de Sant Egidi, que amb el lema "Conviure en un temps de crisi" vol remarcar la importància d'ajudar els pobres i els necessitats, ara més que mai. De fet, aquesta és la vocació de la comunitat, que és a Barcelona des del 1989, ajudant gent que viu al carrer. La comunitat va néixer a Roma el 1968 i ara ja és present en més de setanta països de tot el món. El seu repte de pau l'ha portat a fer de mediadora en els conflictes, sobretot a l'Àfrica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut