Paola Schietekat en un dels partits de la Copa del Món de futbol
En el moment dels fets, Paola Schietekat treballava com a organitzadora de la Copa del Món de futbol 2022 (Paola Schietekat @paola7kat)

Una mexicana agredida sexualment a Qatar se salva de 7 anys de presó i 100 fuetades

Treballava a Doha, al comitè de la Copa del Món, i la van acusar de convivència fora del matrimoni perquè el seu agressor va al·legar que eren parella

RedaccióActualitzat

Un tribunal de Qatar ha retirat els càrrecs contra una empleada mexicana del comitè organitzador de la Copa del Món 2022 acusada de mantenir una relació extramatrimonial. És un delicte que està castigat amb penes de presó i la dona s'enfrontava a 7 anys de presó i a rebre 100 fuetades.

Però és que resulta que l'acusada, Paola Schietekat, en realitat va ser víctima d'una agressió sexual. Segons ha informat el govern mexicà la dona, de 28 anys, va denunciar que el 7 de juny de 2021 va ser agredida per un home que coneixia.

Va relatar que la va atacar de nit, mentre dormia, i després d'haver forçat l'entrada del seu apartament. Segons l'agredida, es va poder defensar i va quedar ferida en un braç, una espatlla i amb lesions a l'esquena.
 

La policia dona veracitat a la versió de l'home

La mexicana va anar a denunciar els fets a la policia, acompanyada del cònsol mexicà, Luis Ancona. Segons expliquen, el "poc domini" de l'idioma va fer que la denúncia "se'ls girés en contra".

L'home va assegurar als investigadors qatarians que la víctima i ell eren parella i el cas va fer un gir radical. Llavors, les autoritats van acusar Schietekat del delicte de "convivència fora del matrimoni", una falta greu penada amb presó i càstigs corporals que remeten a l'edat mitjana.
 

Sortida del país i tancament del cas

L'ambaixada de Mèxic a Qatar va seguir molt implicada en el cas i va donar suport a l'acusada perquè pogués marxar de la capital, Doha, i tornar a Mèxic.

En una audiència del 3 d'abril, l'advocada de Schietekat va informar que el jutge "ha decidit posar fi al procediment penal".

Paola Schietekat, que és economista, politòloga i antropòloga, ha parlat de la qüestió a les seves xarxes socials. Diu que tot plegat és una injustícia majúscula i que, a més, va haver de fugir i deixar el que considerava "la feina dels meus somnis".

 

Hi ha precedents que mostren que aquest no és un cas aïllat. El 2016, van condemnar una turista dels Països Baixos que havia estat violada a un any de presó. Les autoritats holandeses van fer de mediadores i se li va rebaixar la pena a tres mesos.

 

ARXIVAT A:
Drets humansAgressió sexualMundial Qatar 2022Mèxic
Anar al contingut