L'exconsellera Dolors Bassa ha acompanyat Mariona Reig als jutjats
L'exconsellera Dolors Bassa ha fet costat a Mariona Reig, l'acusada d'amenaces i injúries a un guàrdia civil (ACN/Xavier Pi)
La Bisbal

Una mestra jubilada, acusada d'injúries i amenaces a un guàrdia civil de l'1-O

Mariona Reig, de Palafrugell, ja estava acusada d'incitació a l'odi per escriure un comentari a Facebook contra un agent que va intervenir a la Ràpita

RedaccióActualitzat

Una veïna de Palafrugell de 70 anys ha declarat als jutjats acusada d'injúries i amenaces a un guàrdia civil de l'1-O. Mariona Reig, una mestra jubilada, ja estava imputada per un delicte d'incitació a l'odi i aquest dimarts ha hagut de tornar als jutjats de la Bisbal d'Empordà pel comentari que va fer al Facebook l'endemà del referèndum.

L'origen de la causa és un comentari que va fer a una fotografia penjada a Facebook, on apareixia l'actuació de la Guàrdia Civil en un col·legi electoral de les Terres de l'Ebre. A la imatge hi sortia assenyalat un agent, i el comentari que ella hi va fer va ser:

"Viu a Tortosa? Li fem una visita i li tornem el favor?"

L'agent en qüestió va denunciar que l'assenyalament a Facebook li havia comportat greus problemes psicològics i laborals.

Prop de 4 anys més tard, el jutge de Tortosa que investiga els fets ha ampliat la causa, que ha estat secreta durant molt mesos, i ara també acusa la dona d'amenaces i injúries.
 

"No he dit cap mala paraula ni he amenaçat"

Mariona Reig aplaudeix en rebre el suport d'entitats i partits independentistes als jutajts
Mariona Reig ha rebut el suport d'entitats i partits independentistes (ACN/Xavier Pi)

L'advocada de la dona, Montse Vinyets, ha destacat que la Guàrdia Civil "hi ha abocat molts recursos humans", mentre que l'acusada, que s'ha acollit novament al dret a no declarar, ha al·legat a les portes dels jutjats que mai no ha amenaçat ningú:

"Si m'he passat mitja vida ensenyant valors, no ensenyant a dir males paraules, vosaltres creieu que he dit una mala paraula o he amenaçat algú, quan no ho permetia ni al pati ni a la classe?"

La dona ha explicat que està "tranquil·la" i que el procés té un propòsit: "que estiguem callats".

Representants de diverses entitats i partits independentistes, entre els quals l'exconsellera Dolors Bassa, l'han acompanyat fins al jutjats.

En aquesta causa s'investiguen sis persones més d'arreu de Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicialProcés catalàGuàrdia CivilDelicte d'odi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut