Ali Hassan i el seu fill de dos anys malalt a l'hospital (Imatge cortesia del Consell de Relacions Americano-Islàmiques, Sacramento Valley)
Califòrnia

Una mare iemenita no es pot acomiadar del fill moribund pel veto migratori de Trump

La família ha demanat que es faci una excepció i que la deixin entrar als EUA, on el fill està ingressat en estat molt greu

Anna SoléActualitzat

"Soc aquí perquè el meu fill Abdullah necessita la seva mare. La meva dona em truca cada dia. Vol fer un petó al seu fill i abraçar-lo per última vegada. El temps s'acaba. Siusplau, ajudeu-nos perquè la nostra família torni a estar unida."

D'aquesta manera, Ali Hassan feia una crida desesperada dilluns perquè els Estats Units deixin entrar al país la seva dona, iemenita, per acomiadar-se del seu fill.

Segons la família, el nen, de dos anys, està en estat molt greu a l'hospital i la mare no hi pot anar pel veto migratori de Trump.

La llei immigratòria impulsada pel president dels EUA el 2017 estableix que les persones provinents de sis estats de majoria musulmana, com el Iemen, no poden accedir al país, ni com a immigrants ni com a visitants. Tampoc els que hi tenen familiars amb residència legal, com és el cas de Shaima Swile, una iemenita que viu a Egipte.

Notícia Relacionada: La guerra al Iemen mata de fam 85.000 nens menors de 5 anys

 

El nen, que va neixer al Iemen amb una malaltia cerebral, va ser traslladat fa cinc mesos a Oakland, a Califòrnia, per seguir un tractament mèdic. Segons la família, el seu pare va néixer als Estats Units i tots dos tenen nacionalitat nord-americana.

Ara li queda molt poc temps de vida i el pare ha fet una crida en una roda de premsa perquè les autoritats facin una excepció per deixar entrar la mare. L'ha acompanyat Asim Elkarra, director executiu del Consell de Relacions Americano-Islàmiques de Sacramento Valley.

"Ara veiem l'efecte del veto de la manera més deshumanitzada, i ens quedem sense temps. Demanem al Departament d'Estat que faci una excepció al veto per permetre que la Shaima, dona d'un ciutadà nord-americà, mare d'un nen ciutadà nord-americà, pugui abraçar el seu fill per últim cop i acomiadar-se'n amb dignitat."

"Estem preparats perquè pugui volar, tan bon punt tingui el permís, tan bon punt tinguem l'excepció al veto, del Caire a San Francisco."

 

Traslladar l'Abdullah a Egipte, on va anar a viure la família fugint de la guerra del Iemen, és impossible. El metges asseguren que moriria durant el viatge.

Segons el pare, les autoritats migratòries han respost que no és possible fer una excepció al veto migratori i que Shaima Swile es pugui acomiadar del fill. De moment, però, no hi ha cap pronunciament oficial.

Notícia Relacionada: Unicef: "La guerra provoca la mort d'un nen cada deu minuts al Iemen"

Una congressista democràta ha carregat contra la "inhumanitat" de la prohibició i assegura que estan treballant "molt" per permetre que la família es pugui reunir un altre cop abans "no sigui massa tard".

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Migracions
Anar al contingut