Una manifestació de Mossos talla la Gran Via de Barcelona

Defensen la seva "dignitat" i demanen "respecte" alhora que reclamen millores laborals
Una manifestació de Mossos talla la Gran Via de Barcelona

Una manifestació de Mossos talla la Gran Via de Barcelona

Defensen la seva "dignitat" i demanen "respecte" alhora que reclamen millores laborals
Actualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra
Protesta dels Mossos a la Gran Via

Protesta dels Mossos a la Gran Via

Mig miler d'agents dels Mossos d'Esquadra ha tallat aquest dimecres a la tarda, la Gran Via de Barcelona, a prop de la seu Departament d'Economia, per protestar per les condicions amb què treballen.

Demanen més efectius, el retorn immediat de les pagues extres del 2013 i el 2014 i l'equiparació salarial amb els bombers. El col·lectiu Mos-SOS, que engloba la majoria dels sindicats, també ha expressat el seu malestar per ser el centre de disputes polítiques aquests últims dies. 


El portaveu del moviment Mos-SOS ,Toni Castejón, ha explicat els motius que els han portat al carrer.

"Volem expressar la situació en què treballem, amb manca d'efectius per les retallades i la manca de seguretat que estem donant a Catalunya."

També es queixen de ser objecte de picabaralles polítiques.

"Demanem respecte. Prou de manipular-nos políticament."

Es refereixen les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, sobre les "agressions patides a Girona i Terrassa per membres del nostre cos policial a mans de radicals violents".
 


Al·ludeixen a la polèmica després de les càrregues policials del 6 de desembre a Girona i a Terrassa, on grups antifeixistes es van manifestar contra la Constitució amb la intenció de contrarestar les manifestacions convocades per Vox.

L'endemà, Torra va demanar a Buch canvis immediats en els Mossos d'Esquadra mentre els sindicats demanaven la dimissió de Buch.

Dillluns, Buch va fer autocrítica davant dels Mossos, els va demanar disculpes i no va fer canvis al cos. El conseller va valorar com a "globalment correctes" els últims dispositius, on hi va haver aldarulls.

Aquest dimecres, al Parlament, Miquel Buch ha negat cap mena d'ingerència política en l'actuació policial.

"Per molt que alguns vulguin crear el fals relat que són policia política (...) no és així. Són gent que estan al servei de tots i cadascun dels catalans i catalanes i dels quals jo personalment me'n sento orgullós. Però crec que tots nosaltres ens hauríem de sentir molt orgullosos i donar-los infinitament les gràcies a tota aquesta gent que ha donat la cara per nosaltres, que han salvat les nostres vides, que vetllen per la nostra seguretat en unes situacions en què l'administració no ha estat a l'alçada."

Buch també ha anunciat "avenços en les negociacions" laborals amb el cos Mossos i dels Bombers.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra