ANÀLISI

Una lectura necessària

Enllaç a altres textos de l'autor Josep Cuní

Josep Cuní

Josep Cuní, director d'"Els Matins" de TV3

Actualitzat
Si és el llibre més venut, llegit, traduït, citat, adaptat i consultat, per què no era tan assequible com qualsevol altre? Si és el més important dels "best sellers", per què no té el mateix tractament? Si és un dels pocs que té transcendència, per què no s'exhibeix més? Si conté els textos que formen la base de la nostra cultura, per què el promocionem tan poc?

Aquestes devien ser les preguntes que es van fer els promotors del llançament d'una nova edició de la Bíblia il·lustrada per Perico Pastor per poder vendre-la a 9,95 euros també als grans centres comercials. I a fe de Déu, i mai millor dit, que han aconseguit una promoció extraordinària amb l'apadrinament de 12 personalitats dels àmbits més diversos i les creences més dispars.

Tots ells lectors o consultors de la Bíblia independentment de la dimensió religiosa d'alguns dels llibres que conté perquè aquesta és la seva grandesa: transmet saviesa, lògica i sentit comú. Vida, en definitiva. Per això, se'l poden fer seu un creient i un agnòstic, un devot i un ateu, un sacerdot i un laic, un catòlic i un protestant. El llegat convertit en pilar de la nostra essència i del qual emanen les bases de la nostra civilització. Les que van ser dictades des de les dues muntanyes que van servir de plataforma per difondre els manaments i les benaurances. Les que es van pujar enmig del caos de les tribus i la necessitat d'un poble i es van baixar amb l'ordre de la civilització i la pau de l'esperit.

Això és la Bíblia. Allà on es poden llegir sentències tan elementals com la que diu: "obre el cor a la correcció, para l'orella al que diu la gent amb seny". Sí, ja sé que això segon ara ho tenim difícil. Tot sembla absurd i forassenyat. Però la Bíblia també és esperança.


Anar al contingut