Amposta

Una jutgessa investiga la mort del gos salvatge de la Sénia

El jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta ha admès a tràmit la denúncia presentada per El Refugio, una associació de defensa dels animals, per la mort del gos salvatge de la Sénia. La jutgessa investigarà les circumstàncies de la mort del gos, que va ser abatut amb més de cinquanta perdigonades al llom, per determinar si es va cometre un delicte de maltractament d'animals domèstics. Els fets van passar l'octubre passat, quan els veïns van confondre l'animal per una lleona.

Actualitzat
Després de muntar un dispositiu de recerca de l'animal, els agents rurals van abatre el gos a trets perquè la bèstia no entrava en cap de les gàbies preparades per capturar-lo. Els agents van descartar anestesiar l'animal perquè els anestèsics tarden a fer efecte i hauria estat complicat localitzar la bèstia si passava gaire estona.

El president de l'associació d'animals El Refugio, Nacho Pruenro, creu que "és del tot irresponsable que els agents rurals amb tots els seus mitjans al seu abast matin a trets un pobre i indefens gos abandonat". Per això, l'associació, en qualitat d'acusació particular, ha denunciat els fets.  

El delicte de maltractament animal està castigat amb penes d'entre tres mesos i un any de presó. Per investigar els fets, la jutgessa ha demanat els resultats de l'autòpsia de l'animal i informació sobre el cas al Cos d'Agents Rurals d'Amposta.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut