Una jutge prohibeix a Trump bloquejar usuaris de Twitter que el critiquin

Actualitzat

Una jutge federal ha ordenat al president dels Estats Units, Donald Trump, que no bloquegi usuaris de la xarxa social Twitter que són crítics amb el seu govern perquè ho considera inconstitucional. Naomi Reice Buchwald, jutge del tribunal federal del Districte Sud de Nova York, ha decidit que, si Trump bloqueja tuitaires, viola els drets recolits en la Primera Esmena de la Constitució, que defensa la llibertat d'expressió i la llibertat religiosa.

La magistrada assenyala que el compte de Twitter del president nord-americà s'ha de considerar com un "fòrum públic" i que bloquejar usuaris "basant-se en els seus missatges polítics constitueix un punt de discriminació que viola la Primera Esmena".

"Donem suport que l'expressió en la forma en què ells l'exerceixen està protegida per la Primera Esmena i que el president (...) exerceix el control governamental sobre certs aspectes del compte @realDonaldTrump, incloent-hi l'espai interactiu dels tuits enviats des del compte"

En una resolució de 75 pàgines, la jutge indica que "l'exclusió d'individus d'aquest designat fòrum públic està rebutjat per la Primera Esmena i no pot justificar-se per l'interès del president en la Primera Esmena".

El cas va començar a partir d'una demanda contra Trump registrada per part de l'Institut Knight de la Primera Esmena a la Universitat de Columbia i altres usuaris de Twitter.

 

 

L'ús de les xarxes socials s'ha convertit en una de les principals causes de polèmica de Trump, que ha fet del seu perfil de Twitter una font d'informació a través de la qual ha anunciat canvis de govern o ha insultat altres líders polítics. Al seu compte personal, @realDonaldTrump, el president dels EUA hi té més de 52 milions de seguidors, 29 milions més que al compte oficial, @POTUS.
 

Notícia relacionada: Twitter admet "errors" en la migració al compte presidencial de Trump


 

ARXIVAT A:
Trump TwitterXarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut