Una jutge dona 24 hores al govern de Madrid per enviar material de protecció als hospitals

En canvi, el Suprem denega una altra demanda perquè el Ministeri de Sanitat faciliti, també en 24 hores, mesures de protecció a tots els centres hospitalaris de l'Estat

RedaccióActualitzat

No paren de créixer a Espanya, i especialment a Madrid, els morts i contagiats per coronavirus. Davant d'aquesta situació, els metges reclamen, via judicial, accelerar el proveïment de més material per als professionals. En les últimes hores, una d'aquestes demandes, relacionada amb la Comunitat de Madrid, ha prosperat, i una altra que afecta tot l'Estat, ha estat rebutjada.

Per una banda, una jutge ha decidit donar un termini de 24 hores a la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid perquè enviï material de protecció als hospitals, centres d'atenció primària i altres centres assistencials, ja siguin públics o privats.

El jutjat social número 31 de la capital espanyola accepta, d'aquesta manera, les mesures cautelaríssimes demanades per l'Associació de Metges Titulats i Superiors de Madrid. El govern madrileny haurà d'enviar bates, mascaretes, ulleres de protecció i contenidors de grans residus.

Aquest material es considera "absolutament necessari perquè els metges i titulars sanitaris puguin desenvolupar les seves funcions d'atenció i cura del pacient amb unes mínimes condicions de seguretat", segons recull la interlocutòria.

 


El Suprem rebutja l'ultimàtum de la mesura a tot l'Estat

En canvi, el Tribunal Suprem ha rebutjat una altra petició semblant que afectaria tot l'estat espanyol. Ha denegat la mesura cautelaríssima perquè el Ministeri de Sanitat enviés en 24 hores material de protecció a tots els centres sanitaris públics i privats. Ho havia demanat la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics.

Una jutge obliga al govern de Madrid a enviar material de protecció als hospitals
El Suprem creu que el govern espanyol fa tot l'esforç possible per proveir de material els hospitals (ACN/Francisco Avia)


El Suprem argumenta textualment que "no consta cap actuació contrària a aquesta exigència evident, i sí que són notòries les manifestacions dels responsables polítics insistint que s'estan desplegant tot tipus d'iniciatives per satisfer-la". L'alt tribunal també remarca que és conscient de l'emergència que s'està vivint a l'Estat, que els professionals sanitaris estan portant a terme una feina "decisiva" i que "han de comptar amb tots els mitjans necessaris" perquè l'atenció als pacients "no posi en risc la seva pròpia salut".

En aquest sentit, el Suprem coincideix que cal fer tots els esforços possibles per aconseguir aquest material, però creu que no es pot considerar que el govern espanyol no els estigui fent. Per tot plegat, rebutja la demanda de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics.

En les últimes hores hi ha hagut 738 morts a Espanya pel nou coronavirus, amb un total de 3.434 víctimes, 1.825 a Madrid, més de la meitat de tot l'Estat.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de MadridSalutJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut