Cadis

Una jutge de Cadis ordena capturar i escorcollar dos vaixells caçatresors d'Odyssey

Els vaixells de l'empresa caçatresors Odyssey seran escorcollats. Una jutge de La Línea de la Concepción, a Cadis, ha dictat una ordre per capturar els dos vaixells de l'empresa d'exploració marina Odyssey que estan amarrats al port de Gibraltar per tal d'escorcollar-los. L'ordre precisa que quan els vaixells "Odyssey Explorer" i "Ocean Alert" entrin en aigües jurisdiccionals espanyoles hauran de ser conduïts a port per inspeccionar-ne les bodegues.

Actualitzat

A Odyssey, l'empresa contra la qual el govern espanyol va presentar una demanda davant d'un tribunal federal de Florida en relació amb la propietat d'un tresor valorat en 500 milions de dòlars, se li compliquen les coses.

Una jutge de Cadis ha obert diligències perquè dos vaixells d'Odyssey atracats a Gibraltar siguin capturats i portats a port espanyol per procedir a fer-hi un escorcoll. Això, però, no es podrà fer fins que els vaixells deixin el port militar de La Roca. Les patrulleres de la Guàrdia Civil, mentrestant, esperaran fins que les embarcacions, que busquen tresors enfonsats, siguin en aigües espanyoles.

La ministra de Cultura, Carmen Calvo, ha declarat des de Granada que si fa falta es recorrerà a l'exèrcit per capturar els vaixells refugiats a Gibraltar.

Els vaixells, "Odyssey Explorer" i "Ocean Alert", treballen en la recerca de tresors enfonsats i l'abril passat van trobar una fortuna valorada en 370 milions d'euros. Segons Odyssey, la van trobar en aigües internacionals, però el govern espanyol sospita que el tresor era en aigües sota control espanyol i que s'ha extret vulnerant els permisos i la legislació internacional.

Anar al contingut