Barcelona

Una investigació mèdica revela que la celiaquia afecta cinc vegades més els nens que els adults

El primer estudi sobre la incidència de la celiaquia a Catalunya revela que la intolerància al gluten afecta 5 vegades més els nens que els adults. Concretament, determina que la malaltia afecta un 1,3% de la població infantil per, només, un 0,3% del col·lectiu adult. La investigació, presentada aquest dijous i publicada a la revista mèdica "Alimentary Pharmacology and Therapeutics", ha estat duta a terme per especialistes de l'Hospital Mútua de Terrassa i de l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

Actualitzat
Per primer cop s'ha fet servir una mostra de 4.200 persones, proporcional en edat i sexe a la població catalana d'entre 1 i 80 anys.

Aquest estudi mèdic servirà per obrir una nova via d'investigació per saber per què la freqüència de la malaltia es redueix amb l'edat, tot i ser una afecció crònica.

Finalment, també caldrà esbrinar, en futurs treballs, com evolucionen els celíacs que no tenen símptomes i no fan la dieta sense gluten. Aquest subconjunt de malalts "ocults" representa el 70% dels afectats de celiaquia.


Anar al contingut