Les instal·lacions ja estan netes per reprendre l'activitat aquest divendres al matí (ACN / Fundació Salut Empordà)

Una inundació a l'Hospital de Figueres obliga a anul·lar proves i intervencions

Els responsables de l'hospital apunten que l'aigua podria provenir del clavegueram exterior

Redacció / ACNActualitzat

Feia temps que s'esperava i no passava des del febrer. Aquest dijous hi ha hagut pluja generalitzada a tot Catalunya, i en alguns llocs ha plogut de valent.

A Figueres, la intensitat de la pluja des del matí ha provocat que s'inundés una part de la planta -1 de l'hospital, on hi ha l'àrea de Radiodiagnòstic i la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés. És la zona de cirurgia ambulatòria, l'espai per fer mamografies i la sala del TAC.

Això ha obligat a intervenir en aquests espais i posposar el servei. L'hospital ha buidat les sales i ha apagat les màquines més sensibles per evitar qualsevol tipus d'afectació. En total, no s'han pogut dur a terme una quarantena d'intervencions.

N'ha parlat al programa "Planta baixa" de TV3 Sergi Iglesia, de la direcció de gerència de la Fundació Salut Empordà. Iglesia s'ha mostrat preocupat per la inundació, tenint en compte que consideren que tampoc havia plogut tant.

En aquest sentit, ha assegurat que la incidència "fa patent la necessitat de començar a pensar a canviar aquestes instal·lacions i buscar nous espais".


Tot a punt per reprendre l'activitat

A primera hora de la tarda ja s'havia netejat tot i els professionals estan revisant les màquines per garantir que totes funcionen.

L'hospital preveu reprendre l'activitat aturada a partir d'aquest divendres a primera hora. Els pacients que tenien torn per fer-se una prova radiodiagnòstica o una intervenció se'ls ha avisat per telèfon i se'ls reprogramarà la cita.

El que no s'ha aclarit és quines poden haver estat les causes que han originat aquesta inundació a la planta -1, i no a la -2. La direcció del centre apunta a la possibilitat que l'aigua provingués del clavegueram exterior.

Anar al contingut