Instal·len al Camp de Mart una "caixa de música" per poder acostar la vida de les abelles als ciutadans
Instal·len al Camp de Mart una "caixa de música" per poder acostar la vida de les abelles als ciutadans
Tarragona

Una iniciativa a Tarragona permet sentir "la música de les abelles"

El dispositiu, que està connectat al rusc, permet als vianants sentir les vibracions dels insectes

RedaccióActualitzat

Els impulsors de la iniciativa amb l'Associació Apis Urbis han instal·lat al Camp de Mart una "caixa de música" per poder acostar la vida de les abelles als ciutadans.

L'apicultor i creador, Álex Muñoz, ha explicat que el projecte "és una bona eina per parlar de les abelles" i per "sentir mitjançant els seus estímuls alguna cosa semblant al que senten elles dins de l'arna".

Segons ha explicat Muñoz, el dispositiu està connectat al rusc d'abelles i conté uns sensors, una càmera d'infrarojos i un micròfon, que permeten, un cop tractades les dades, sentir les vibracions i la música.

El president de l'Associació Apis Urbis, Daniel Arrébola, ha exposat que la dinàmica "et permet entrar dins d'un univers que trenca esquemes", perquè "treballa en una escala musical basada en la geometria de l'abella".

Arrébola ha explicat que cada any es treuen entre 50 i 80 eixams a Tarragona, mentre que a la ciutat de Barcelona es xifren en més de 500, i ha apuntat que amb aquesta iniciativa es pretén tornar a connectar els habitants de les ciutats amb la natura:

"L'apicultura urbana és una activitat que permet un procés de renaturalització dels habitants de les ciutats, que cada vegada estan més desconnectats de la natura."

 

 

Anar al contingut