Una impressora 3D construeix un edifici de dos pisos en sis setmanes a Alemanya
Una impressora 3D gegant construeix edificis injectant formigó (EFE/Friedemann Vogel)

Una impressora 3D construeix un edifici de dos pisos en sis setmanes a Alemanya

RedaccióActualitzat

Construir un edifici de dos pisos en sis setmanes i sense fer servir un sol maó. És el que està passant a Beckum, a l'estat de Rin del Nord-Westfàlia, al nord-oest d'Alemanya.

La construcció es fa amb una impressora gegant 3D que injecta formigó, anomenada BOD2.

És una tecnologia arquitectònica que s'utilitza per primera vegada a Alemanya, on ha superat tots els processos reguladors i d'aprovació necessaris, desenvolupats per la Universitat Tècnica de Munic.

El govern de Rin del Nord-Westfàlia, a més, ha subvencionat el projecte amb 200.000 euros, en concepte de suport a la inversió en innovació constructiva.

La impressora la fan anar dos operaris i és monitoritzada amb una càmera. A més, encara es necessita mà d'obra, perquè les connexions d'aigua i electricitat les fan paletes mentre la casa es va aixecant per capes.

També es necessiten professionals per als acabats de l'interior i altres elements, un cop fet l'edifici.

 

 

L'edifici en construcció és un habitatge que tindrà uns 80 metres quadrats de superfície a cada planta.

El disseny s'ha fet al despatx Mense-Korte, d'enginyers i arquitectes.

Un dels seus responsables, Waldemar Korte, explica els avantatges d'aquest sistema de construcció tan innovador.

"La impressió amb formigó ens permet un alt nivell de llibertat quan dissenyem edificis. Amb els mètodes de construcció convencionals, això només seria possible amb un gran cost financer."


Amb una velocitat d'injecció d'un metre per segon, la BOD2 és la impressora de construcció més ràpida que existeix al mercat, actualment.


Altres edificis 3D

Aquest no és el primer edifici del món construït amb una impressora 3D. Se n'han fet alguns a Suïssa, aquest mateix any, i també a Itàlia -una casa d'una planta a Milà- i a la Xina, on la primera construcció 3D es va fer el 2014.

ARXIVAT A:
AlemanyaTecnologia
Anar al contingut