Vic

Una herència de més de 8 milions d'euros permet crear beques universitàries a Osona

Una família va deixar tot el seu patrimoni a Càritas i a la Universitat de Vic per crear beques per a estudiants universitaris

RedaccióActualitzat

Fa dos anys, una família amb molts vincles a Vic, la Modolell-Calderó, va deixar, a la seva mort, una herència inesperada. Tot el seu patrimoni, valorat en 8 milions i mig d'euros, va anar a parar a Càritas i a la Universitat de Vic. La condició? Que creessin beques per a estudiants sense recursos de la comarca.

Ara ja hi ha 12 primers estudiants que s'han començat a beneficiar d'aquesta herència. Una d'ells és l'Ariadna Farrés, una estudiant de 1r del Grau d'Infermeria a la UVic.

Va optar per aquesta Universitat, que és privada, perquè viu a la comarca i així s'estalviava el transport i l'allotjament que hauria hagut de pagar si triava un altre centre. Tot i així, el curs li costava més de 5.000 euros. Així que necessitava una beca i en va aconseguir una de les creades amb aquesta herència.

 

 

Josep-Eladi Baños, rector Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, explica que el fons de la donació queda en un dipòsit i cada any "se n'utilitzen els rendiments per donar unes 12 beques per temps indefinit".

Un altre dels estudiants becats és l'Ibrahim Amar. Ell també ha pogut fer realitat el seu somni d'estudiar Mecatrònica, un grau que a Catalunya només s'imparteix a Vic. Els diners eren un obstacle i la beca li ha suposat un flotador. Per això, sent una "gran responsabilitat".

"Invertir en l'educació és un benefici per la societat. Vulguis o no, a curt o llarg termini s'acaben veient els resultats. En el meu cas, m'ha ajudat molt. I, per a mi, és una gran responsabilitat tenir-la."

 

 

ARXIVAT A:
Universitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut