Una gravació revela que Villarejo va espiar Jordi Pujol fill d'amagat del jutge
Una conversa amb un cap policial difosa ara descriu seguiments per Barcelona a Pujol Ferrusola
Una gravació revela que Villarejo va espiar Jordi Pujol fill d'amagat del jutge
Prorroguen dos anys la presó preventiva de Villarejo per un "evident" risc de fuga
Una de les poques imatges que hi ha de l'excomissari José Villarejo

Una gravació revela que Villarejo va espiar Jordi Pujol fill d'amagat del jutge

Una conversa amb un cap policial difosa ara descriu seguiments per Barcelona a Pujol Ferrusola

RedaccióActualitzat
TEMA:
José Manuel Villarejo

L'excomissari José Manuel Villarejo, vinculat a l'anomenada "policia patriòtica" i a les clavegueres d'Interior, hauria espiat Jordi Pujol Ferrusola l'any 2014.

Ho revela una conversa telefònica que s'ha fet pública ara entre Villarejo i l'excap d'Afers Interns de la Policia Nacional Marcelino Martín-Blas.

L'espionatge a Jordi Pujol fill s'hauria fet sense que ho sabés el jutge que llavors l'investigava.

Jordi Pujol Ferrusola en una imatge d'arxiu

"La paia"

Amb un llenguatge mig en clau mig despectiu, els dos policies parlen dels moviments que fa el fill gran de l'expresident per la ciutat de Barcelona amb una alt càrrec dels Ports de l'Argentina.

Fonts que investiguen aquesta filtració asseguren que l'examant de Pujol Victoria Álvarez també sabia que espiaven el fill de l'expresident.

En la gravació, Villarejo i Martín-Blas es refereixen a Álvarez, que hauria cobrat de fons reservats vinculats a la "policia patriòtica", com a "la cosina" o "la paia":

Villarejo: "Que van veure el xicot aquest amb un Lamborghini i amb una periquita i que tal i qual. La foto aquesta li he ensenyat a la meva cosina i diu que és l'argentina."

Martín-Blas: "Qui? Ella, la noia?"

Villarejo: "Sí, la paia aquesta amb qui anava és la filla de puta de l'argentina. Potser estaria bé que es fessin algunes gestions al Prat o a Barajas, per on ha entrat i com. Vaja, que la paia m'ha dit que és l'argentina, diu: 'Al 90% que és aquesta paia'. I diu: 'que filla de puta, a ella li paga i a mi no." (riu) "Jo li dic: 'tu és que ets més autèntica."

Martín-Blas: "És que està millor que ella."

Victoria Álvarez en una compareixença al Parlament

2 anys més de presó preventiva

Villarejo, a qui l'Audiència Nacional manté en presó preventiva malgrat que ja fa més de 2 anys que està tancat, espera que aquest dijous això es revisi.

El seu advocat ha presentat un recurs perquè assegura que la vista en què es va decidir aquesta prolongació es van vulnerar els seus drets fonamentals.

El jutge Manuel García Castellón va decidir prorrogar la presó preventiva 2 anys perquè va considerar que el risc de fuga és "evident", i que també hi ha risc de reiteració delictiva.

 

 

ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
Anar al contingut