Imatge d'arxiu d'una planta de Foxconn (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu d'una planta de Foxconn (Foto: EFE)
Pequín

Una gran baralla amb 2.000 treballadors obliga a tancar una fàbrica de la Xina

Foxconn, el principal fabricant de components electrònics de la Xina, que entre d'altres coses fabrica peces del nou iPhone 5 i les munta, ha aturat provisionalment la producció. Els violents enfrontaments s'han saldat amb 40 ferits i diversos detinguts.

RedaccióActualitzat
Els violents enfrontaments entre treballadors d'una planta de Foxconn, el principal fabricant de components electrònics de la Xina, han obligat a aturar-ne la producció. En els aldarulls s'hi han vist implicats uns 2.000 treballadors, hi ha 40 ferits i diversos detinguts. La fàbrica, que entre d'altres coses fabrica peces del nou iPhone 5 i les munta, ha tancat provisionalment.

En la fàbrica, situada a Taiyuan, al nord del país, hi treballen 79.000 persones, i segons la companyia tot va començar com una disputa personal entre diversos empleats. "La causa de la baralla l'estan investigant les autoritats locals i treballem estretament amb elles en aquest procés, però no sembla estar relacionat amb la feina", assegura l'empresa en un comunitat.

Foxconn dóna feina, en total, a un milió de persones a la Xina.
Anar al contingut