Una gran apagada deixa tota l'illa de Tenerife nou hores sense llum
L'illa de Tenerife ha estat sense llum des de les 13.00 fins les 22.00 (EFE)
Santa Cruz

Una gran apagada deixa tota l'illa de Tenerife nou hores sense llum

Els afectats, al voltant d'un milió de persones, han recuperat el subministrament a les 22.00

RedaccióActualitzat

L'illa de Tenerife ha recuperat la llum després de nou hores a les fosques. L'apagada ha durat des de dos quarts de dues del migdia del diumenge fins passades les 22.00.
 


La companyia elèctrica ha demanat disculpes als usuaris a través de les xarxes socials:

El govern canari ha anunciat que obre una investigació per determincar les causes de l'incident i buscar els responsables.

 

940.000 afectats

L'apagada ha afectat tota l'illa i ha causat molts incidents. S'han rebut nombroses trucades a emergències de gent que ha quedat tancada en ascensors o en garatges.

La companyia elèctrica Unelco estudia quina és la causa d'aquesta important apagada que ha afectat tot el territori de Tenerife, que és l'illa més gran de les Canàries i té una població estable de 900.000 habitants i acull molts turistes, per la qual cosa ha afectat gairebé un milió de persones.
 

 

L'origen de l'apagada hauria estat un incident a la subestació de Granadilla de Abona, que gestiona la companyia Red Eléctrica.

Segons diverses fonts, l'illa no ha viscut cap situació de caos i el trànsit aeri ha sigut normal perquè els aeroports treballen amb grups electrògens. Els hospitals i altres serveis bàsics i d'emergència tampoc s'han vist afectats.

 

 

A causa de l'apagada, els bombers han hagut de fer més de 70 rescats de persones que havien quedat atrapades dins d'alguns ascensors de l'àrea metropolitana de Santa Cruz.

 

 

Recuperació del subministrament elèctric

Al voltant de les 17.00, la llum s'ha restablert a la població de La Laguna i a quarts de sis ja eren unes 40.000 persones les que disposaven de llum. Alguns barris de Santa Cruz van recuperant el subministrament elèctric i el tramvia comença a funcionar progressivament.

L'illa es va recuperant de mica en mica, tot i que a les 10 de la nit, abans de recuperar-se la normalitat, encara estaven sense electricitat 300.000 dels 460.000 abonats. 

ARXIVAT A:
Energia
Anar al contingut