April, una girafa de 15 anys embarassada en un zoo de Nova York
April, una girafa de 15 anys embarassada en un zoo de Nova York
Nova York

Una girafa embarassada té amb l'ai al cor milers de seguidors arreu del món

Milions de persones estan expectants a través d'una càmera que retransmet en directe tot el que fa l'April, a l'espera que doni a llum

RedaccióActualitzat

April, una girafa de 15 anys embarassada en un zoo de Nova York, ha desfermat passions entre petits i grans i ja s'ha fet famosa arreu del món. Milions de persones estan expectants, a través d'una càmera que retransmet en directe tot el que fa la girafa, a l'espera que doni a llum.

La pàgina de Facebook d'Animal Adventures Park explica l'evolució de la girafa amb cinc posts diaris que ja acumulen desenes de milers de "m'agrada" i són compartits per milers de seguidors, atrapats amb la història de l'April.

"L'equip estava eufòric aquest matí per haver capturat la cria donant cops. Tot i que és difícil veure-ho en fotos, la cria ha fet un hola al matí ben aviat. Estem expectants, però no sabem quan serà. Tos els signes físics mostren que estem preparats per a la fase d'enlairament, així que continuarem esperant amb paciència."

Hi ha altres posts en què els cuidadors tampoc no destaquen res de significatiu en l'evolució d'April i la seva cria, però recorden que la panxa és "gran i activa".

 

En un altre missatge: "Tots aquells que qüestionen l'embaràs, els nostres motius o fins i tot la seva cura. L'April té un missatge per a tu i són 18 centímetres de llengua blava i morada. Un tret divertit dels nostres veterinaris." El missatge, però, hi afegeix que la girafa continua el procés, la cria ha fet alguns cops de pota durant la nit i molts usuaris han vist com creixia la cua.

A més, es calcula que més de 30 milions de persones s'han connectat al canal de YouTube en directe d'Animal Adventure Park per seguir l'April. Hi ha usuaris que, fins i tot, se'n declaren "addictes".

Els últims dies, al voltant de 100.000 persones han seguit en un mateix moment l'April, que es preveu que doni a llum els pròxims dies una cria de prop de 70 quilos i més de 180 centímetres d'alçada.

La retransmissió en directe de l'embaràs de l'April va començar ara fa un mes, el 10 de febrer, i es va propagar ràpidament per la xarxa. En dues setmanes ja tenia desenes de milers de seguidors.

Ara bé, la retransmissió de la girafa també ha rebut crítiques per part dels activistes que defensen els drets dels animals. El passat 23 de febrer, precisament, van denunciar el vídeo pel seu "contingut sexual", mesura que automàticament porta a la retirada immediata del material i que va provocar moltes protestes dels seguidors. Poc després, es restablia la retransmissió.

L'amo d'Animal Adventure Park -on ja es venen samarretes, emoticons animats i altres records de la girafa- explica que la idea de fer el seguiment de l'estat i el progrés de la girafa en directe va sorgir després que ho demanessin molts seguidors.

Anar al contingut