La policia desplegada al London Bridge (Reuters)
La policia desplegada al London Bridge (Reuters)
Londres

Més d'un mort i diversos ferits en un doble atac a Londres

La policia investiga un atropellament al London Bridge i un segon incident al mercat de Borough

RedaccióActualitzat

Dos atacs al centre de Londres han causat la nit de dissabte almenys un mort i diversos ferits.

Una furgoneta ha atropellat un grup de vianants al London Bridge en un atac que ha causat ferides a almenys una desena de persones.

Segons les primeres informacions confirmades, una furgoneta blanca ha sortit de la calçada i ha envestit un grup de persones que estaven a la vorera.

Alguns testimonis afirmen que han vist gent amb ferides d'arma blanca i com uns homes que han baixat del vehicle atacaven els vianants que es trobaven pel carrer. La policia busca tres sospitosos que podrien estar armats. Algunes fonts parlen d'una persona detinguda.

Segons testimonis que cita "The Sun", dos atacants han estat abatuts per la policia.

Un nombrós contingent policial bloqueja la zona i també la circulació al pont.

 


Alguns testimonis parlen de trets en una zona de restaurants de Borough Market.

 

La Policia de Londres ha intervingut en un tercer incident a la zona de Vauxhall, situada al sud de Londres. En un primer moment, aquest incident s'ha relacionat amb els del London Bridge i Borough Market. Més tard, la policia ha informat que es tracta d'un apunyalament que no està connectat amb els altres.

 


La primera ministra Teresa May segueix des de Downing Street la situació. May ha dit que el "terrible incident" de Londres ha de ser tractat com un "possible acte de terrorisme". Diumenge presidirà aquest diumenge una reunió del comitè de seguretat Cobra.

L'alcalde de Londres, Sadiq Khan, l'ha qualificat d'atac deliberat i covard.

 


 

Tot això arriba després de l'atemptat al Manchester Arena en el qual van morir 22 persones en mans d'un suïcida i que va ser reivindicat per Estat Islàmic. Precisament, Ariana Grande, que actuava el dia de l'atemptat i que ho tornarà a fer aquest diumenge en homenatge a les víctimes, s'ha solidaritzat també amb les víctimes de Londres.

 


La delegació del govern català al Regne Unit ha publicat a Twitter els telèfons d'emergència:


La policia ha recomanat a les persones que estaven a la zona de l'atac que marxessin i nombrosos ciutadans londinencs, a través de les xarxes socials, han ofert casa seva per donar aixopluc a qui el necessités.

 


 

 

 

Anar al contingut