Una funcionària d'Hisenda, acusada d'estafar 6 milions a jugadors de Primera Divisió

Hauria ajudat tres advocats a falsificar documentació per quedar-se devolucions fiscals que els esportistes estrangers no van reclamar
Una funcionària d'Hisenda, acusada d'estafar 6 milions a jugadors de Primera Divisió

Una funcionària d'Hisenda, acusada d'estafar 6 milions a jugadors de Primera Divisió

Hauria ajudat tres advocats a falsificar documentació per quedar-se devolucions fiscals que els esportistes estrangers no van reclamar
Redacció Actualitzat
Una funcionària d'Hisenda, acusada d'estafar 6 milions a jugadors de primera divisió
Nuri Sahin, Hamit Altintop, Eduardo Salvio i Aly Cissokho són alguns dels jugadors estafats (Vikipèdia)

La Fiscalia de Delictes Econòmics acusa una alta funcionària d'Hisenda d'haver estafat més de sis milions d'euros a jugadors de futbol i de bàsquet estrangers de Primera Divisió.

La funcionària, Leonor Sánchez-Caballero, juntament amb tres advocats, s'hauria quedat els diners aprofitant l'accés a les dades fiscals de jugadors professionals que van marxar d'Espanya sense demanar les devolucions que els corresponien.

El cas el porta el jutjat 48 de Madrid, i la fiscalia demana 5 anys d'inhabilitació i 11 de presó per a Sánchez-Caballero i 9 anys per als tres advocats, a més de 18 milions de multa.


Devolució de retencions de l'IRPF

L'estafa, divulgada pels diaris El País i El Mundo, que han tingut accés a l'escrit de la fiscalia, s'hauria dut a terme entre el 2015 i el 2016, quan Sánchez-Caballero era responsable de la Dependència Adjunta d'Assistència i Serveis Tributaris d'Hisenda.

L'alta funcionària hauria accedit a les dades fiscals d'un centenar de jugadors estrangers que no van demanar la devolució de les retencions d'IRPF a les quals tenien dret per ser no residents.

Malgrat que en alguns casos aquestes devolucions són molt considerables, perquè els retenen el mateix que als residents, aquests jugadors no les havien demanat, per ignorància o per oblit.

A Nuri Sahin més de 1.200.000 euros

A l'exjugador turc del Reial Madrid Nuri Sahin li haurien estafat més de 1.200.000 euros, i al seu compatriota Hamit Altinton, també exjugador d'aquest equip, més de 550.000.

En el cas del francès Aly Cissokho, que va jugar al València, van ser més de 400.000, i 370.000 i 209.000 a l'argentí Eduardo Salvio i al brasiler Elías Mendes respectivament, que van jugar a l'Atlètic de Madrid.

I a un seguit de jugadors de bàsquet del Madrid i el Barcelona uns 600.000 euros en total. La llista la integrarien un centenar d'esportistes.

Haurien suplantat les identitats fiscals

Sánchez-Caballero hauria facilitat les dades a la seva parella, l'advocat Juan Ignacio Torrontegui, i a dos advocats més.

Aquests, mitjançant dues societats instrumentals, haurien suplantat les identitats fiscals dels jugadors, falsificant tota la documentació necessària per demanar les devolucions a Hisenda en el seu nom.

Segons els mitjans que l'han fet pública, l'Agència Tributària "va tenir coneixement" d'aquesta estafa a principis del 2017, i llavors va encarregar una auditoria interna que n'hauria descobert els detalls.