Tarragona

Una fulla artificial per aconseguir combustibles nets a partir d'aigua i CO2

És un projecte europeu, que coordina l'Institut Català d'Investigació Química, sobre la fotosíntesi artificial

RedaccióActualitzat

Crear una fulla artificial que capti el CO2 de l'atmosfera com fan les fulles naturals. És l'objectiu dels científics que treballen en un projecte europeu punter, que coordina l'Institut Català d'Investigació Química, sobre la fotosíntesi artificial. A partir de CO2 i aigua, poden crear productes químics i combustibles nets.

Julio Lloret-Fillol, investigador ICREA, ICIQ:

"L'objectiu principal d'aquesta línia d'investigació de fotosíntesi artificial és intentar aconseguir combustibles 100% nets i renovables, que servirien per substituir els combustibles fòssils."

Un dels reptes és que els catalitzadors que fan servir estan fets de materials abundants i barats. Això ha de permetre, en el futur, fer el procés a gran escala.

Felipe Andrés Garcés, investigador ICIQ:

"Els catalitzadors que tenim són a base de níquel, òxid de ferro, dopats amb níquel i zinc. La idea és que els catalitzadors siguin d'elements abundants i no crítics."

El projecte de la fulla artificial, amb un pressupost de 8 milions d'euros de la Comissió Europea, ha d'estar enllestit l'any que ve. Els investigadors treballen ara per integrar la cèl·lula fotoelèctrica al dispositiu a fi d'aconseguir que el procés es faci mitjançant l'energia solar.

Jesús González, investigador ICIQ

"La intenció final del projecte és donar sortida al CO2 -valoritzar el CO2- i, a la vegada, obtenir combustibles de manera sostenible."

L'ambició dels científics és que a llarg termini la fulla artificial pugui captar el CO2 directament de l'atmosfera, tal com ara fan les fulles naturals.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut