Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Una fuga de petroli a Caldes de Montbui contamina la bassa de reg de les hortes

Alguns animals han aparegut coberts de combustible, procedent d'un dipòsit subterrani d'una antiga pelleteria

Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Sorpresa a Caldes de Montbui, al Vallès Oriental, quan la bassa utilitzada per regar les hortes ha quedat contaminada per l'aparició de petroli.

El combustible també ha afectat la depuradora que tracta aquesta aigua, procedent dels excedents dels balnearis de Caldes, necessària per regar les hortes de la població, d'autoconsum.

De moment, la seixantena de pagesos que les conreuen ja pateixen per la incertesa sobre quan podran tornar a tenir aigua per regar.

 

El vessament va començar aquest dijous a les tres de la tarda, quan es feien unes obres a l'aparcament de les termes Victòria, on, precisament, també s'estaven fent unes cates per saber d'on venien unes petites filtracions de fuel que s'havien detectat al canal de reg. 

El combustible procedia d'un dipòsit de fuel d'una antiga pelleteria, a cinc metres sota terra, de l'existència del qual no es tenia constància.

 

Joan Anglí Sellarès, director del grup Victòria, ha explicat a TV3 que, en foradar el dipòsit i entrar-hi oxigen, la pressió va trencar una canonada a tocar del canal per on l'aigua procedent de les piscines del balneari arriba a la bassa.

Les tasques d'extracció del petroli de la bassa han començat aquest divendres, i es preveu que continuïn dissabte. No serà fins aleshores que es podran a començar a netejar la bassa i el canal. 

 

Els ecologistes de Caldes consideren que es va actuar tard. Arnau Vilà Ujaldón, pagès i ecologista, denuncia que tot i detectar-se la fuga dijous a la tarda, no s'ha començar a fer res fins divendres al matí, al cap de divuit hores.

A banda d'embrutar la bassa i el canal, la fuga ha afectat alguns animals, com ocells i ratpenats, que han quedat coberts de petroli.

L'Ajuntament compta que la setmana que ve ja es podran torna a regar les hortes

Malgrat tot, l'acalde de Caldes, Isidre Pineda Moncusí, explica que la bassa, de titularitat municipal, construïda el 2017, ha fet de mur contenció del vessament i ha evitat l'afectació d'espais com la zona d'hortes com la riera.

No hi ha una previsió clara perquè es pugui tornar a utilitzar l'aigua, però l'Ajuntament confia que pugui ser la setmana vinent. 

ARXIVAT A:
Medi ambient

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut