La imatge del Pedraforca que ha guanyat el concurs Wiki Loves Earth. (Foto: Mikipons / Wikimedia Commons)
La imatge del Pedraforca que ha guanyat el concurs Wiki Loves Earth. (Foto: Mikipons / Wikimedia Commons)
Barcelona

Una foto del Pedraforca és escollida millor imatge del patrimoni natural català en el concurs Wiki Loves Earth

Es fan públics els guanyadors del concurs Wiki Loves Earth, entre més de 5.000 fotografies enviades

RedaccióActualitzat

Una imatge del Pedraforca, del fotògraf Miquel Pons, ha estat escollida la millor foto del patrimoni natural català en el concurs Wiki Loves Earth. Més de 5.000 fotografies de 445 llocs diferents, fetes per 75 fotògrafs, optaven als premis de l'edició catalana d'aquest concurs, els guanyadors del qual s'han anunciat aquest dimecres en un acte al Palau Robert de Barcelona.

Amb aquest concurs, a banda de millorar la cobertura gràfica de l'enciclopèdia col·laborativa sobre els elements del patrimoni natural, es pretén ajudar a descobrir el paisatge català. El responsable de projectes d'Amical Wikimedia, Àlex Hinojo, destaca que iniciatives com Wiki Loves Earth "van molt bé per donar a conèixer el nostre patrimoni a un públic més ampli, i també per documentar el seu estat per a generacions futures".

Pons, que s'ha endut un total de vuit guardons, havia presentat al voltant d'un centenar de fotografies, d'una quarantena de llocs diferents. "Jo surto bastant i durant l'any faig força fotos", explica. Entre les fotos que va enviar al concurs n'hi ha de molt recents, com la dels aiguamolls de l'Empordà, que ha guanyat el primer premi en la categoria de les comarques gironines, i de més antigues, algunes de l'any 2008.

Pons ja havia participat en altres concursos viquipedistes, com el Wiki Loves Monuments. "Com que la foto de paisatge m'agrada molt, aquesta idea em va agradar", afegeix. El fet de col·laborar amb la Viquipèdia li ofereix la possibilitat que les seves fotos les vegi molta gent: "A mi m'agrada que es puguin compartir, que la gent les pugui veure", destaca.

A Catalunya, el concurs l'han organitzat l'Amical Wikimedia i la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, que proposaven prop de 2.000 llocs per fotografiar, entre espais naturals protegits i altres elements naturals catalogats.

Wiki Loves Earth es va iniciar com una prova pilot l'any 2013 a Ucraïna i aquest any s'ha obert a nivell mundial. En el cas català, els guanyadors els ha escollit un jurat format per fotògrafs, professionals de medi ambient i usuaris experimentats de Wikimedia.

GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut