Dos morts i 18 ferits en una explosió en un edifici del barri de Salamanca de Madrid

Hi ha un ferit greu i quatre persones més han hagut de ser hospitalitzades

RedaccióActualitzat

Una explosió en un xamfrà al centre de Madrid ha deixat dos morts i 18 persones ferides, una de greu. Quatre que han hagut de ser hospitalitzats. Els dos morts són dos operaris, de 21 i 27 anys, que treballaven a la tercera planta de l'edifici en el moment de la deflagració.

L'explosió, provocada per una fuita de gas, ha passat poc abans de les dues del migdia en un àtic d'un edifici de quatre plantes situat al carrer General Pardiñas, cantonada amb el carrer Ayala, al barri de Salamanca.

Els bombers han buscat durant hores els dos operaris entre la runa de l'explosió i han trobat els cossos passades les set de la tarda:

 

Segons ha explicat l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, l'únic ferit greu en l'explosió ha sortit disparat per la deflagració i ha caigut en un pati de veïns.

Els bombers centren la seva feina ara a esbrinar la gravetat dels danys estructurals que la deflagració ha causat a l'edifici.

Els bombers accedeixen a la terrassa de l'edifici on hi ha hagut l'explosió
Els bombers accedeixen a la terrassa de l'edifici on hi ha hagut l'explosió (EFE/Rodrigo Jiménez)

També han desallotjat un dels edificis annexos on hi ha hagut l'explosió, el número 33 del carrer General Pardiñas.

 

La unitat de drons de la policia municipal de Madrid ha col·laborat amb els bombers per fer una inspecció de l'estat de l'edifici des de l'aire i ajudar en la recerca dels dos treballadors desapareguts. Els drons que utilitzen estan equipats amb càmeres termosensibles.

Treballadors municipals treballen en la retirada de gran quantitat de runa i materials que han caigut al carrer i que la fan intransitable. Aquests materials han fet malbé mobiliari urbà i vehicles estacionats al carrer.

Als voltants del lloc de l'explosió hi ha l'escola Nuestra Señora de Loreto, que no ha hagut de ser evacuada després de l'explosió.

ARXIVAT A:
Comunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut