Una forta calamarsada tenyeix de blanc la Garrotxa, el Vallès i el Maresme

La granissada ha dificultat la circulació de vehicles durant mitja hora a l'A-26 i s'ha tallat la circulació per l'autopista C-32 al pas per Mataró

RedaccióActualitzat

Una forta calamarsada va emblanquinar diversos punts del país ahir a la tarda i vespre. La granissada s'ha concentrat en poblacions com Montagut i Oix, Tortellà, Castellfollit de la Roca, Argelaguer, Sant Jaume de Llierca, Besalú, Serinyà o Banyoles. També ha passat per la Selva, el Vallès Occidental i el Maresme, on la calamarsada ha estat molt intensa des de Cabrera de Mar a Mataró.

El calabruix ha dificultat també la circulació de vehicles en nombroses carreteres com, per exemple, l'autovia A-26, entre Besalú i Olot. Durant mitja hora, la via ha quedat totalment recoberta de calamarsa i els conductors han hagut de reduir la velocitat a la zona i extremar les precaucions.

Cap a les 11 de la nit, l'autopista C-32 s'ha tallat a l'altura de Mataró. A causa de la granissada s'ha hagut de tallar un tram de dos quilòmetres entre Vilassar i Mataró i els cotxes s'han desviat per la sortida Mataró Sud. Les màquines llevaneus han treballat per retirar la calamarsa de la calçada. A més, s'han tallat diverses carreteres de la comarca. El calabruix ha afectat també el centre comercial Mataró Parc, on l'aigua ha causat desperfectes. A quarts de dotze havia deixat de ploure amb insistència.

 

L'episodi, curt i intens, de pluja ha deixat registres superiors als 40 l/m² en tres zones àrees: Pallars Sobirà, Alt Empordà i al Vallès Oriental i Maresme. Destaquen:

  • ♦ 60 l/m² a Argentona
  • ♦ 50 l/m² a Maçanet de Cabrenys
  • ♦ 46 l/m² a Mataró
  • ♦ 43 l/m² al refugi d'Amitges
  • ♦ 42 l/m² a Darnius

Alguns usuaris informen que la pedra fins i tot ha arribat al Vallès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut